Turkiškos Simit bandelės
Simit – tai tradicinis turkiškas kepinys, kuris yra mėgstamas ne tik Turkijoje, bet ir kituose pasaulio kampeliuose. Jis pasižymi traškia plutele ir švelnia vidine dalimi, dažnai apibarstomas sezamo sėklomis. Šiame recepte sužinosite, kaip pasigaminti šias skanias bandeles namuose.
Ingredientai
- 500 g kvietinių miltų
- 1 paketėlis sausų mielių (7 g)
- 1 šaukštas cukraus
- 1 šaukštas druskos
- 300 ml šilto vandens
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1/2 puodelio sezamo sėklų
- 100 ml tirpinto šokolado ar melasos (apvilkymui)
Paruošimas
1. Mielių aktyvacija
Pirmiausia, į dubenį supilkite šiltą vandenį ir įdėkite sausas mieles kartu su cukrumi. Gerai išmaišykite ir palikite apie 5-10 minučių, kol mielės suputos. 🥄
2. Tešlos gaminimas
Kai mielės yra paruoštos, į didesnį dubenį suberkite miltus ir druską. Padarykite duobutę miltų viduryje ir įpilkite išsiskyrusius mielių vandenį bei alyvuogių aliejų. Naudokite šaukštą, kad sumaišytumėte ingredientus, kol jie susijungs.
3. Minkymas
Išimkite tešlą iš dubens ir minkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir glotni. 👐 Tada formuokite iš tešlos rutulį, sudėkite į dubenį ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikite pakilti šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol tešla padvigubės.
4. Formavimas
Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir padalinkite į 8-10 lygiai didelių gabalėlių. Iš kiekvieno gabalėlio formuokite ilgą ir ploną dešrelę. Pasukite abu galus, kad gautumėte apskritimą. 🥯
5. Sezamo sėklų paruošimas
Pasiruoškite dubenį su sezamo sėklomis. Į kitą dubenį supilkite tirpintą šokoladą arba melasą. Pirmiausia bandelę pamirkykite šokolade, tada apvolioję jos paviršių sezamo sėklose, kad jos gerai priliptų.
6. Kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ant kepimo skardos uždėkite kepimo pergamentą. Sudėkite paruoštas bandeles ir palikite jas dar 15-20 minučių pakilti. Tada kepkite 15-20 minučių arba kol bandelės taps auksinės spalvos ir traškios. 🍞
7. Patiekimas
Kepę Simit bandeles, leiskite joms šiek tiek atvėsti. Jos puikiai tinka su įvairiais užtepsiais, sūriu ar net konservuotais pomidorais. 🍅
Skanaus! 🌟
Šios turkiškos Simit bandelės puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net kaip delikatesas šventinėms progoms. Išbandykite ir dalinkitės šiuo skaniu receptu su šeima ir draugais!