Garuose virti pūsti koldūnai su vyšniomis
Ingredientai:
- 500 g miltų
- 250 ml vandens
- 1 žiupsnelis druskos
- 300 g šaldytų vyšnių (arba šviežių, jei yra sezonas) 🍒
- 100 g cukraus (atsižvelgiant į vyšnių rūgštumą)
- 1 a. š. cinamono (pasirinktinai)
- 2 v. š. krakmolo
- Gaminimui: aliejaus ir miltų pabarstymui
Gaminimo procesas:
1. Tešlos paruošimas
Pirmiausia sumaišykite miltus su druska didelėje dubenyje. Po to pamažu pilkite vandenį, maišydami tešlą. Supilkite visą vandenį ir pradėkite minkyti, kol tešla taps elastinga ir nebeslidi. Tešla turi būti pakankamai minkšta, kad ją būtų lengva formuoti.
2. Tešlos poilsis
Padėkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite jai pailsėti apie 30 minučių. Tai padės tešlai tapti dar elastingesne ir lengviau formuojama.
3. Vyšnių paruošimas
Kol tešla ilsisi, pasiruoškite vyšnias. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, jas atitirpinkite ir gerai nusausinkite. Jei naudojate šviežias vyšnias, jas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite puselėmis. Į vyšnias suberkite cukrų ir cinamoną, gerai išmaišykite ir palikite, kad cukrus lengvai ištirptų.
4. Koldūnų formavimas
Atpjaustykite nedidelius tešlos gabalėlius ir suformuokite iš jų plonus apskritimus. Į kiekvieną apskritimą įdėkite šaukštelį vyšnių įdaro. Užlenkite tešlos kraštus tiesiai per vidurį, kad gautumėte pusmėnulio formos koldūnus, o tada gerai užspauskite, kad užtikrintumėte, jog įdaras neišbėgtų. 😊
5. Koldūnų virimas
Pasiruoškite garų viryklę. Jei neturite garų viryklės, galite naudoti didelį puodą su vandens dugnu ir ant jo statyti sietą. Užvirkite vandenį. Koldūnus sudėkite į garų krepšelį ir virkite apie 15-20 minučių, kol jie taps purūs ir gerai išvirę.
6. Patiekimas
Patiekite koldūnus karštus, pabarstytus cukrumi, jei norite, ar galite papildomai uždėti šiek tiek grietinės arba jogurto. Pasirinktinai, galite pabarstyti cinamonu viršuje. Skanaus! 🎉