Serbentų likeris

Šiandien gaminsime gardų serbentų likerį. Jums patiks šis likeris, nes jis bus paruoštas per dvi-tris dienas. Paprastai tokius likerius reikia brandinti kelias savaites, tačiau šis yra gana greitas. Likeris skanus, neįtikėtinai kvapnus ir lengvai geriamas. Kol šviežių uogų sezonas yra pačiame įkarštyje, būtinai pabandykite pasigaminti šį likerį, manau, jums patiks.

Ingredientai Serbentų likeris (6 porcijoms)

Serbentai – 250 g
Degtinė – 350 ml
Cukrus – 350 gr
Citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio.
Vyšnių lapai – 10 vnt.
Serbentų lapai – 10 vienetų.
Aviečių lapai – 10 vienetų.
Vanduo – 1 litras
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasAlyvuogių likeris
Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą. Įsigykite geros, aukštos kokybės degtinės.

Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 2 žingsnis
Juoduosius serbentus nuplaukite ir nusausinkite, kad jie nebūtų blogi.

Recepto nuotrauka: serbentų likeris – 3 žingsnis
Nuplaukite serbentų, vyšnių ir aviečių lapus po tekančiu vandeniu.

Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 4 žingsnis
Į puodą sudėkite serbentus ir visus lapus.

Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 5 veiksmas
Virkite vandenį bet kokiu jums patinkančiu būdu. Juoduosius serbentus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite jį 12 valandų (atvėsusį iki kambario temperatūros galite palikti šaldytuve).

Recepto nuotrauka: serbentų likeris – 6 žingsnis.
Po kurio laiko perkoškite gėrimą per sietelį.

Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 7 veiksmas
Į keptuvę su nuspaustomis sultimis suberkite granuliuotą cukrų, citrinos rūgštį ir užkaiskite ant ugnies. Užvirinkite ir virkite vieną minutę. Leiskite jam grįžti į kambario temperatūrą.

Recepto nuotrauka: serbentų likeris – 8 žingsnis.
Į keptuvę supilkite degtinę. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite šaldytuve 2 dienoms.

Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 9 veiksmas
Pagamintą likerį supilkite į lengvai išpilstomus, sandariai uždarytus butelius ir laikykite vėsioje vietoje. Arba galite jį supilti į karfą ir patiekti per šventę.

Recepto nuotrauka: Serbentų likeris – 10 žingsnis
Tai neįtikėtinai skanu, būtinai pabandykite pasigaminti šį likerį.

Čia yra recepto nuotrauka: serbentų likeris – žingsnis Nr. 11
Mėgaukitės Mėgaukitės!

Parašykite komentarą