Vaikams visada patinka šie švelnūs, purūs sausainių tešlos keksiukai. Jie tirpsta burnoje, yra saikingai saldūs ir labai, labai skanūs. Receptas toks paprastas, kad jį gali pagaminti kiekvienas. Vaikai man padėjo gaminti keksiukus – tai labai įdomus procesas. Jie tai darė su dideliu malonumu, susidomėjimu ir plačiomis šypsenomis. Tai, kas sukurta savo rankomis, visada yra neįkainojama. Prie vakarienės stalo vaikai abiem skruostais rijo sausainius ir bandeles.
Sudedamosios dalys
Šiems biskvitiniams pyragams pagaminti reikia:
- cukraus – 100 gr;
- miltai – 100 gr;
- kiaušinis – 4 gr;
- vanilino – 2 gr.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite reikiamus ingredientus. Atvėsusius vištų kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus. Tai reikia daryti labai atsargiai, kad į baltymus nepatektų nė lašo kiaušinio trynio. Dubuo, kuriame plakami baltymai, turi būti švarus, be riebalų ir sausas. Baltymus plakite mikseriu nedideliu greičiu 4-5 minutes. Masė turėtų padidėti ir tapti pūkuota „kepure”.
- Nesustodami maišytuvą plona srovele supilkite cukrų. Padidinkite maišytuvo greitį iki maksimalaus ir plakite 7-8 minutes. Mišinys turi būti standus. Jei vieliniu plakikliu padarysite griovelį, jis liks paviršiuje.
- Į kiaušinių trynius supilkite vaniliną ir 3-4 minutes plakite mikseriu dideliu greičiu. Mišinys turi būti vientisas ir purus.
- Sumaišykite kiaušinių baltymus ir trynius. Labai atsargiai išmaišykite mentele. Jums nebereikia maišytuvo! Mišinys turi būti vienodos spalvos. Į vieną porciją suberkite persijotus miltus.
- Judesiais aukštyn ir žemyn mentele išminkykite ingredientus. Keksiukų tešla turi būti vientisa, be miltų gumuliukų. Kai pakelsite plaktuvą, tešla lėtai nuslinks žemyn plačiais kaspinais.
- Kepimo indą išklokite popierinėmis formelėmis arba patepkite aliejumi (jei naudojate silikoninį indą, jo tepti nereikia). Paruoštą tešlą supilkite į formeles ir užpildykite 2/3 jų.
- Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Keksiukų paruošimą galima patikrinti mediniu pagaliuku: reikia juo pabadyti ir tuoj pat ištraukti, jei pagaliukas lieka sausas – keksiukai paruošti.
- Iš biskvitinės tešlos pagaminti pyragai yra labai švelnūs, erdvūs, lengvi ir labai skanūs. Jei norite, galite juos užpildyti uogiene arba kondensuotu pienu ir papuošti mėgstamu kremu.
- Gero apetito! Gaminkite su meile!