Sausainių suktinukas su džemu


Sausainių suktinukas su džemu

Ingredientai:

  • 250 g sviesto (minkšto)
  • 200 g cukraus
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 250 g džemo (pasirinktinai, pvz., abrikosų, braškių ar mėlynių) 🍓
  • Cukraus pudros papuošimui (nebūtina) 🎉

Instrukcijos:

1. Pasiruošimas:

Pradėkite nuo ingredientų paruošimo. Užtikrinkite, kad sviestas būtų kambario temperatūros, kad lengvai pasidarytų kremas. Taip pat pasiruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 180 °C (356 °F). 🌡️

2. Sviesto ir cukraus plakimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų. Plakite su elektriniu plaktuvu ar šluotele, kol masė taps šviesi ir puri. Tai užtruks apie 3-5 minutes.

3. Kiaušinių pridėjimas:

Pridėkite kiaušinius po vieną, plačiai plakdami po kiekvieno pridėjimo, kol viskas gerai įsijungs ir masė taps homogeninė.

4. Miltų ir kepimo miltelių pridėjimas:

Į kitą dubenį proseikite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Po truputėlį pridėkite miltų mišinio į sviesto masę, maišydami švelniai, kad nesuklestumėte oro.

5. Tešlos formavimas:

Kai tešla taps vientisa, iškočiokite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 5 mm storio. Iškirpkite stačiakampius, kurių plotis būtų apie 10 cm ir ilgis apie 15 cm.

6. Džemo uždėjimas:

Ant kiekvieno stačiakampio, palikę kraštus laisvus, užtepkite šaukštelį džemo. Džemą užtepę, labai atsargiai suktelkitės tešlos stačiakampius, kad suformuotumėte suktinukus. 💖

7. Suktinukų kepimas:

Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus tarp jų, kad jie galėtų plėstis. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol paviršius šiek tiek paruduos.

8. Pabaiga:

Leiskite suktinukams atvėsti ant grotelių. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant. 🎊

9. Patiekimas:

Šie sausainių suktinukai su džemu puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Galite juos sandariai laikyti indelyje apie savaitę (jei jie neužsipils greičiau!).

Skanaus! 🍪

Parašykite komentarą