Sausainių suktinukas su džemu
Ingredientai:
- 250 g sviesto (minkšto)
- 200 g cukraus
- 2 vnt. kiaušinių
- 500 g miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 250 g džemo (pasirinktinai, pvz., abrikosų, braškių ar mėlynių) 🍓
- Cukraus pudros papuošimui (nebūtina) 🎉
Instrukcijos:
1. Pasiruošimas:
Pradėkite nuo ingredientų paruošimo. Užtikrinkite, kad sviestas būtų kambario temperatūros, kad lengvai pasidarytų kremas. Taip pat pasiruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 180 °C (356 °F). 🌡️
2. Sviesto ir cukraus plakimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukrų. Plakite su elektriniu plaktuvu ar šluotele, kol masė taps šviesi ir puri. Tai užtruks apie 3-5 minutes.
3. Kiaušinių pridėjimas:
Pridėkite kiaušinius po vieną, plačiai plakdami po kiekvieno pridėjimo, kol viskas gerai įsijungs ir masė taps homogeninė.
4. Miltų ir kepimo miltelių pridėjimas:
Į kitą dubenį proseikite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Po truputėlį pridėkite miltų mišinio į sviesto masę, maišydami švelniai, kad nesuklestumėte oro.
5. Tešlos formavimas:
Kai tešla taps vientisa, iškočiokite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 5 mm storio. Iškirpkite stačiakampius, kurių plotis būtų apie 10 cm ir ilgis apie 15 cm.
6. Džemo uždėjimas:
Ant kiekvieno stačiakampio, palikę kraštus laisvus, užtepkite šaukštelį džemo. Džemą užtepę, labai atsargiai suktelkitės tešlos stačiakampius, kad suformuotumėte suktinukus. 💖
7. Suktinukų kepimas:
Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarpus tarp jų, kad jie galėtų plėstis. Kepkite orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol paviršius šiek tiek paruduos.
8. Pabaiga:
Leiskite suktinukams atvėsti ant grotelių. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant. 🎊
9. Patiekimas:
Šie sausainių suktinukai su džemu puikiai tinka prie kavos ar arbatos. Galite juos sandariai laikyti indelyje apie savaitę (jei jie neužsipils greičiau!).
Skanaus! 🍪