Apelsinų sausainių receptas
Ingredientai:
- 200 g sviesto (minkšto) 🧈
- 150 g cukraus 🍬
- 1 kiaušinis 🥚
- 400 g miltų 🌾
- 1 šaukštelis kepimo miltelių 💨
- 1/2 šaukštelio druskos 🧂
- 1 apelsino žievelė (tarkuota) 🍊
- 1/4 puodelio apelsinų sulčių 🍹
- Vanilės ekstraktas (pagal skonį) 🌼
- Cukraus pudra (pabarstymui) 🍭
Gaminimo procesas:
1. Pasiruošimas
- Pradėkite ruošiant ingredientus: ištirpinkite sviestą, jei jis yra šaldytuve. Rekomenduojama, kad jis būtų kambario temperatūros, kad lengviau maišytųsi su cukrumi.
2. Sviesto ir cukraus mišinys
- Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi, kol mišinys taps lengvas ir purus. 📏
3. Kiaušinio pridėjimas
- Į sviesto ir cukraus mišinį įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. 🙌
4. Sausų ingredientų paruošimas
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. 🥣
5. Ingredientų sujungimas
- Į sviesto mišinį po truputį įmaišykite sausų ingredientų mišinį. 🥄
- Pridėkite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai sujungti.
6. Tešlos formavimas
- Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai 30 minučių. 🥶 Šis etapas padės tešlai sustingti ir bus lengviau formuoti sausainius.
7. Sausainių formavimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F). 🔥
- Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir suformuokite mažus kamuoliukus, kuriuos iškočiokite į plokščias diskus.
- Dėkite sausainius ant kepimo popieriumi padengtos skardos, palikdami tarp jų šiek tiek vietos.
8. Kepimas
- Kepkite sausainius orkaitėje apie 10-12 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. 🌟
9. Pabaiga
- Iškepę sausainius, leiskite jiems atvėsti ant kepimo skardos, o tada perkelkite į atvėsimo tinklelį. 🙏
- Pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant, kad pridėtumėte saldumo. 🍩
Skanaus! 😋