Apelsinų sausainiai


Apelsinų sausainių receptas

Ingredientai:

  • 200 g sviesto (minkšto) 🧈
  • 150 g cukraus 🍬
  • 1 kiaušinis 🥚
  • 400 g miltų 🌾
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių 💨
  • 1/2 šaukštelio druskos 🧂
  • 1 apelsino žievelė (tarkuota) 🍊
  • 1/4 puodelio apelsinų sulčių 🍹
  • Vanilės ekstraktas (pagal skonį) 🌼
  • Cukraus pudra (pabarstymui) 🍭

Gaminimo procesas:

1. Pasiruošimas

  • Pradėkite ruošiant ingredientus: ištirpinkite sviestą, jei jis yra šaldytuve. Rekomenduojama, kad jis būtų kambario temperatūros, kad lengviau maišytųsi su cukrumi.

2. Sviesto ir cukraus mišinys

  • Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi, kol mišinys taps lengvas ir purus. 📏

3. Kiaušinio pridėjimas

  • Į sviesto ir cukraus mišinį įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. 🙌

4. Sausų ingredientų paruošimas

  • Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. 🥣

5. Ingredientų sujungimas

  • Į sviesto mišinį po truputį įmaišykite sausų ingredientų mišinį. 🥄
  • Pridėkite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai sujungti.

6. Tešlos formavimas

  • Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai 30 minučių. 🥶 Šis etapas padės tešlai sustingti ir bus lengviau formuoti sausainius.

7. Sausainių formavimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C (350 °F). 🔥
  • Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir suformuokite mažus kamuoliukus, kuriuos iškočiokite į plokščias diskus.
  • Dėkite sausainius ant kepimo popieriumi padengtos skardos, palikdami tarp jų šiek tiek vietos.

8. Kepimas

  • Kepkite sausainius orkaitėje apie 10-12 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. 🌟

9. Pabaiga

  • Iškepę sausainius, leiskite jiems atvėsti ant kepimo skardos, o tada perkelkite į atvėsimo tinklelį. 🙏
  • Pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant, kad pridėtumėte saldumo. 🍩

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą