Salotos Su Skumbre

SALOTOS SU RŪKYTA SKUMBRE MIMOZA

Garsiosios žuvies salotos su nauja variacija. Mimozos salotos dažnai gaminamos su konservuota skumbre arba rausvąja lašiša. Tačiau rūkytos žuvies versija turi kitokį, naują skonį. Rūkytos skumbrės minkštumas puikiai dera su tais pačiais švelniais salotų sluoksniais, ir tai gaunasi neįtikėtinai skanu!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Skumbrė (rūkyta) – 1
  • Bulvės (mažos)- 2
  • Morkos (nedidelės)- 2
  • Svogūnas- 1
  • Kiaušiniai – keturi
  • lydytas sūris- 90
  • Druska – pagal skonį
  • Majonezas- 80
  • Krapai (papuošimui)- 15

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite reikiamus ingredientus salotoms su rūkyta skumbre „Mimosa” gaminti. Jei mėgstate, kad salotose būtų daugiau svogūnų, galite imti didesnį svogūną. Bulves ir morkas išvirkite, kol suminkštės. Leiskite daržovėms atvėsti, nulupkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite 7-8 minutes po išvirimo. Nusunkite vandenį, perliekite kiaušinius šaltu vandeniu, palikite atvėsti.
  3. Nulupkite svogūną, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Svogūnus 15 minučių užpilkite verdančiu vandeniu, kad pašalintumėte kartumo perteklių (nebūtina). Tada vandenį nusunkite.
  4. Skumbrę perpjaukite iš viršaus palei keterą, pašalinkite odą, patraukite ją prie pilvo. Pašalinkite stuburą ir smulkius kaulus. Supjaustykite žuvį mažais kubeliais.
  5. Bulves sutarkuokite stambia tarka.
  6. Taip pat stambia tarka sutarkuokite morkas.
  7. Nulupkite kiaušinius, atskirkite baltymus nuo trynių. Vieną trynį palikau papuošimui.
  8. Į plokščią lėkštę dėkite bulvių sluoksnį, pasūdykite. Formuodami salotas galite naudoti kulinarinį žiedą.
  9. Patepkite majonezu.
  10. Ant bulvių tolygiai paskleiskite svogūnus.
  11. Ant svogūnų sudėkite smulkintą rūkytą skumbrę.
  12. Tada sluoksnį tarkuotų morkų, druskos.
  13. Trynius ir lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka, įpilkite porą šaukštų majonezo, išmaišykite.
  14. Ant morkų sluoksnio užtepkite trynių ir sūrio mišinio.
  15. Salotas iš visų pusių patepkite majonezu.
  16. Kiaušinių baltymus sutarkuokite stambia tarka.
  17. Paskirstykite baltymus ant salotų šonų ir viršaus.
  18. Jei norite, papuoškite salotas žalumynais ir likusiu tarkuotu tryniu, imituodami mimozos šakelę. Palikite salotas 1,5-2 val. pasimarinuoti šaldytuve. Mėgaukitės savo patiekalu!

Salotoms gaminti labai tinka naudoti karštai rūkytą skumbrę. Ji būna ypač minkšta ir švelni. Naujoji „Mimozos” versija iš karto patiko visiems. Visas akcentas yra rūkytoje švelnioje žuvyje. Šias salotas galite patiekti ir svečiams.

Parašykite komentarą