Salotos Su Rukyta Skumbre

Salotos su skumbre ir rukolomis

Kad šios salotos būtų skanesnės, skumbrę marinuokite iš anksto.

Ingredientai:

  • Rūkytos skumbrės filė4 vnt.
  • Citrina (sultys)1 vnt.
  • Smulkaus kristalinio cukraus2 šaukšteliai
  • Kadagio uogų10 vnt.
  • Salotoms:
  • Sluoksniuotos duonos2 vnt.
  • Rukolos120 g
  • Vyšniniai pomidorai (perpjauti per pusę)200 g
  • Alyvuogių aliejus2 šaukštai. l.
  • Druskos pipirų skonio

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite kepsninę iki 180 laipsnių.
  2. Nuo skumbrės filė nuimkite odą ir ištraukite visus kaulus. Suskirstykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
  3. Skumbrę užpilkite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi ir įberkite kadagio uogų. Atidėkite į šalį bent 1 valandą.
  4. Salotoms: Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite ant grotelių, kol taps traški.
  5. Sudėkite rukolą į dubenį kartu su vyšniniais pomidorais, skumbre, duonos riekelėmis ir alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Padalykite į porcijas ir patiekite.

Parašykite komentarą