Salotos su skumbre ir rukolomis
Kad šios salotos būtų skanesnės, skumbrę marinuokite iš anksto.
Ingredientai:
- Rūkytos skumbrės filė4 vnt.
- Citrina (sultys)1 vnt.
- Smulkaus kristalinio cukraus2 šaukšteliai
- Kadagio uogų10 vnt.
- Salotoms:
- Sluoksniuotos duonos2 vnt.
- Rukolos120 g
- Vyšniniai pomidorai (perpjauti per pusę)200 g
- Alyvuogių aliejus2 šaukštai. l.
- Druskos pipirų skonio
Gaminimo būdas:
- Įkaitinkite kepsninę iki 180 laipsnių.
- Nuo skumbrės filė nuimkite odą ir ištraukite visus kaulus. Suskirstykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
- Skumbrę užpilkite citrinos sultimis, pabarstykite cukrumi ir įberkite kadagio uogų. Atidėkite į šalį bent 1 valandą.
- Salotoms: Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite ant grotelių, kol taps traški.
- Sudėkite rukolą į dubenį kartu su vyšniniais pomidorais, skumbre, duonos riekelėmis ir alyvuogių aliejumi. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Padalykite į porcijas ir patiekite.