Salotos su krevetėmis, apelsinų ir graikinių riešutų padažu 🍤🍊
Sudedamosios dalys:
- 200 g virtų krevečių
- 1 didelis apelsinas
- 150 g šviežių salotų lapų (pvz., romaine arba rukola)
- 50 g graikinių riešutų
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštas medaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimo etapas:
- Salotų paruošimas: Pradėkite nuo salotų lapų plaunimo. Juos galima šiek tiek nusausinti, tačiau nebūtina, kad būtų visiškai sausai. Patieskite salotas didelėje lėkštėje arba salotų dubenyje.
- Krevetės: Jei krevetės yra šaldytos, jas reikia gerai atšildyti ir nusausinti. Jei jos jau virtos, tiesiog jas perkelkite ant salotų.
- Apelsinų paruošimas: Nulupkite apelsiną ir atsargiai supjaustykite jį kubeliais, stengdamiesi pašalinti visas baltas dalis, kad salotose būtų ne tik skanu, bet ir estetiška. Pabarstykite apelsinų gabaliukus ant salotų.
- Graikiniai riešutai: Susmulkinkite graikinius riešutus. Galite juos šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje, kad atskleistų geresnį skonį. Pabarstykite ant salotų bei krevečių.
Padažo paruošimas:
- Ingredientų sumaišymas: Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir medų. Gerai išplakite šakute arba šluotele, kol ingredientai susijungs.
- Skonio pritaikymas: Pasūdykite ir pipiruokite padažą pagal savo skonį. Priklausomai nuo apelsinų saldumo, galite pridėti dar šiek tiek medaus, jeigu norite saldesnės skonio.
- Finalinė dalis: Supilkite padažą ant salotų ir krevečių, paskirstydami jį tolygiai. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų padengti skaniu padažu.
Patiekimas:
Prieš patiekiant, galite papuošti salotas šviežiais apelsinų griežinėliais ir papildomais graikiniais riešutais. Šios salotos puikiai tinka kaip lengvas užkandis arba pagrindinis patiekalas šiltuose vasaros vakaruose!
Skanaus! 🎉