Salotos Su Granatais

10 ryškių salotų su granatais

Skanūs deriniai su mėsa, daržovėmis, vaisiais ir riešutais.

1. Salotos su granatais ir pomidorais

  • 1 svogūnas;
  • 3 pomidorai;
  • 1 nedidelis ryšulėlis kalendros arba petražolių;
  • 50 g granatų sėklų;
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus – mažais gabalėliais. Susmulkinkite žalumynus.

Pavargote galvoti, ką gaminti pietums ar vakarienei? Prenumeruokite ” Yra laiko ” Telegramoje. Kasdien atrenkame geriausius receptus, kad palengvintume jūsų gyvenimą.

Sudėkite į dubenį kartu su granatų sėklomis. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir išmaišykite.

2. Salotos su granatais, morkomis ir česnakais

Ingredientai

– 1 morkos;

– ½ granato;

– 1 skiltelė česnako;

– 1 šakelė mėtos;

– majonezo – pagal skonį.

Gaminimas

Morkas sutarkuokite stambia tarka. Iš granatų išimkite sėklas. Česnakus pertrinkite per presą. Smulkiai supjaustykite 1-2 mėtų lapelius.

Sumaišykite morkas su česnaku ir majonezu. Ant viršaus užbarstykite granatų arba išmaišykite. Papuoškite mėtų lapeliais.

3. Salotos su granatais, kopūstais ir vištiena

Ingredientai

  • 1 nedidelė rūkyta vištienos krūtinėlė;
  • 500 g kopūstų;
  • 1 granatas;
  • 1 svogūnas;
  • 1 valgomasis šaukštas sojų padažo;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2-3 šaukštai majonezo;
  • sezamo – nebūtina.

Gaminimas

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Susmulkinkite kopūstus. Nulupkite granatų sėklas.

Susmulkinkite svogūną ir 7-10 min. užpilkite sojų padažu.

Paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį, pasūdykite ir sumaišykite su majonezu. Jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.

4. Salotos su granatais, obuoliais ir salierais

Ingredientai

  • 200 g saliero šaknies;
  • 1 obuolys;
  • 1 svogūnas;
  • ¼ granato;
  • 2 šaukštai majonezo;
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus;
  • 2 valgomieji šaukštai obuolių sidro acto;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Salierą ir obuolį supjaustykite juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais. Nulupkite granatų sėklas.

Majonezą, medų ir actą išsukite su druska iki vientisos masės. Į padažą sudėkite svogūnus ir palikite 10-15 minučių pastovėti.

Salierą, obuolį ir granatų sėklas sudėkite į dubenį. Supilkite svogūnų majonezo padažą ir išmaišykite.

5. Salotos su granatais, ryžiais ir migdolais

Ingredientai

  • 100 g laukinių ryžių;
  • 50 g migdolų;
  • 150 g fetos sūrio;
  • 1 ryšulėlis salotų;
  • 1 granatas;
  • 2 svogūnai;
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis vyno acto;
  • 4 šaukštai vandens;
  • druskos – pagal skonį.

Gaminimas

Ryžius išvirkite, kol išvirs, ir atvėsinkite.

Migdolus 5 min. pamirkykite verdančiame vandenyje ir stambiai sukapokite. Stambiai supjaustykite sūrį. Pasirinkite salotas. Nulupkite granatų sėklas.

Svogūną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir porą minučių pakepinkite su 1 valgomuoju šaukštu aliejaus ant vidutinės ugnies. Tada sutrinkite trintuvu kartu su likusiu aliejumi, medumi, citrinos sultimis, actu, vandeniu ir druska.

Ryžius, riešutus, granatų sėklas, salotas ir sūrį sudėkite į dubenį. Supilkite padažą ir išmaišykite.

6. Salotos su granatais, kumpiu ir agurkais

  • 3 kiaušiniai;
  • 4-5 bulvių;
  • 1-2 morkos;
  • 1 burokėlis;
  • 1 obuolys;
  • 150 g kietojo sūrio;
  • 2-3 marinuoti agurkai;
  • 300 g kumpio;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 granatas;
  • majonezo – pagal skonį.

Gaminimas

Kiaušinius kietai virkite 10 minučių, bulves , morkas ir burokėlius – kol suminkštės.

Virtas daržoves, obuolį, sūrį ir kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Agurkus ir kumpį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnakus pertrinkite per presą. Iš granatų išimkite sėklas.

Į dubenį sluoksniais sudėkite bulves, agurkus su kumpiu, obuolius, kiaušinius, sūrį, morkas, burokėlius su česnakais. Po kiekvieno sutepkite majonezu arba iš jo padarykite tinklelį. Ant viršaus pabarstykite granatų sėklų.

7. Salotos su granatais, burokėliais ir morkomis

Ingredientai

  • 1½ valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus;
  • 1 morka;
  • 1 burokėlis;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • ½ granato;
  • 30 g graikinių riešutų;
  • druskos – pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Sviestą, citrinos sultis ir medų išsukite.

Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka arba korėjietiška morkų tarka. Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų. Nulupkite granatų sėklas.

Porą minučių pakepinkite riešutus keptuvėje be aliejaus. Atvėsinkite ir sutrinkite peiliu.

Sudėkite morkas, burokėlius, granatų sėklas ir svogūnus į dubenį. Įpilkite padažo, druskos, pipirų ir išmaišykite. Ant viršaus pabarstykite riešutais.

8. Salotos su granatais, vištiena, ananasais ir kukurūzais

Ingredientai

  • 400 g vištienos filė;
  • 4 kiaušiniai;
  • 200 g kietojo sūrio;
  • 150 g konservuotų ananasų;
  • 200 g konservuotų kukurūzų;
  • ½ granato;
  • druskos – pagal skonį;
  • 3 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Vištieną virkite, kol suminkštės, kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių.

Vištienos filė, sūrį, kiaušinius ir ananasus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite kukurūzus ir granatų sėklas. Pasūdykite, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.

9. Salotos su granatais, pievagrybiais ir liežuviu

Ingredientai

  • 1 jautienos arba kiaulienos liežuvis;
  • 100-150 g vištienos filė;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 granatas;
  • ½ nedidelės kekės žalumynų;
  • 200 g marinuotų pievagrybių;
  • druskos – pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 100 g majonezo.

Gaminimas

Liežuvį ir vištieną virkite, kol suminkštės , kietai virtus kiaušinius virkite 10 minučių.

Išvalykite granatų sėklas. Susmulkinkite žalumynus.

Grybus, filė, liežuvį ir kiaušinius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pagardinkite majonezu. Apibarstykite žalumynais ir granatų sėklomis.

10. Salotos su granatais ir jautiena

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai;
  • 250 g jautienos;
  • ½ svogūno;
  • 1 morką;
  • 150 g kietojo sūrio;
  • ½ granato;
  • 60 g graikinių riešutų;
  • 4-5 žaliųjų svogūnų stiebai;
  • 1 arbatinis šaukštelis acto 9 %;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • druskos – pagal skonį;
  • 100 ml vandens;
  • 150-200 g majonezo.

Gaminimas

Kiaušinius virkite kietai 10 minučių, jautieną – pusantros valandos, kol suminkštės.

Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną – mažais gabalėliais. Morkas, kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Nulupkite granatų sėklas. Suskaldykite riešutus. Susmulkinkite žaliąjį svogūną.

Svogūnus kartu su actu, cukrumi ir žiupsneliu druskos užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol vanduo atvės. Tada skystį nusunkite.

Į dubenį sluoksniais sudėkite mėsą su svogūnais, riešutus su kiaušiniais ir žiupsneliu druskos, morkas, sūrį. Po kiekvienu sluoksniu sutepkite majonezu arba padarykite iš jo tinklelį. Ant viršaus užberkite žaliųjų svogūnų ir granatų sėklų.

 

Apžvalga
recipe image
Recepto pavadinimas
Salotos Su Granatais
Paskelbta
Paruošimo laikas
Vidutinis įvertinimas
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Parašykite komentarą