Sviesto kremas su kondensuotu pienu tortui
Sviesto kremo su kondensuotu pienu tortui receptas yra gana paprastas ir populiarus. Tačiau šis kremas pavyksta ne visiems. Kodėl? Kremui gaminti būtinai turite naudoti kokybiškus produktus be jokių pridėtinių augalinių ingredientų, todėl etiketėje būtinai perskaitykite ir sviesto, ir sutirštinto pieno sudėtį. Sviestas turi būti ne mažiau kaip 82 % riebumo, o sutirštintas pienas – ne mažiau kaip 8,5 % riebumo, jo sudėtyje turi būti tik pienas ir cukrus.
Sudedamosios dalys
Sviesto kremui su kondensuotu pienu tortui paruošti reikės:
- 82 % sviestas – 200 g;
- sutirštinto pieno – 1 indelio (380 g);
- vanilinio cukraus – 0,5 pakelio (nebūtina).
Kepimo procesas
- Palikite sviestą 1-1,5 val. pastovėti kambario temperatūroje (jis turi suminkštėti).
- Sviestą plakite mikseriu nedideliu greičiu, kol taps purus.
- Tada suberkite vanilinį cukrų ir toliau plakant dalimis supilkite kambario temperatūros sutirštintą pieną.
- Kremas sutirštės ir taps gana purus.
- Paruoštu gardžiu sviesto kremu su kondensuotu pienu galima aptepti tortus ir iškloti jų šonus. Šis kremas taip pat puikiai tinka tortams puošti.
- Gero apetito!