Ryziu Salotos

10 įdomių salotų su ryžiais

Skanūs deriniai su krabų lazdelėmis, kukurūzais, tunu, vištiena, agurkais, sūriu, riešutais ir kt.

3 svarbūs punktai

  • Sudedamosios dalys yra sausų ryžių svoris. Norėdami teisingai juos suvirinti, pasinaudokite šiame straipsnyje pateiktais patarimais .
  • Prieš ruošdami salotas leiskite ryžiams atvėsti.
  • Majonezą galima ruošti savarankiškai , pakeisti grietine ar kitais padažais .

1. Salotos su ryžiais, krabų lazdelėmis, kukurūzais, kiaušiniais ir agurkais

Ingredientai

  • 60 g baltųjų ryžių;
  • 4 kiaušiniai;
  • 250 g krabų lazdelių;
  • 1 agurkas;
  • ½ raudonojo svogūno;
  • 120 g konservuotų kukurūzų;
  • kelios šakelės petražolių arba krapų;
  • druskos – pagal skonį;
  • 3 šaukštai majonezo.

Gaminimas

Išvirkite ryžius. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius, krabų lazdeles, agurką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite ryžius, kukurūzus, smulkintas žoleles, druską ir majonezą ir išmaišykite.

2. Salotos su ryžiais, vištiena, kepta paprika, žirneliais ir alyvuogėmis.

Ingredientai

  • 70 g baltųjų ryžių;
  • 200-250 g vištienos filė;
  • 2-3 raudonosios paprikos;
  • 100-150 g konservuotų arba šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • druskos – pagal skonį;
  • sauja alyvuogių;
  • kelios žaliųjų svogūnų plunksnos;
  • kelios šakelės krapų;
  • 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto;
  • 1 arbatinis šaukštelis grūdėtų garstyčių;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Ryžius ir vištieną virkite, kol suminkštės. Sudėkite paprikas ant kepimo skardos, išklotos folija. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 25-30 minučių. Paprikas atvėsinkite, nulupkite odelę ir sėklas ir supjaustykite nedidelėmis lazdelėmis. Atvėsusią vištieną supjaustykite tokiais pat gabalėliais.

Jei naudojate šaldytus žirnelius, virkite juos verdančiame pasūdytame vandenyje kelias minutes, kol suminkštės. Tada atšaldykite lediniame vandenyje, kad išliktų ryškios spalvos. Alyvuoges supjaustykite mažais gabalėliais, o žalumynus susmulkinkite.

3. Salotos su ryžiais, tunu, pomidorais, kukurūzais, alyvuogėmis ir kiaušiniais

Ingredientai

  • 150 g arborio ryžių arba kitų baltųjų ryžių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2 kiaušiniai;
  • sauja alyvuogių;
  • 200-250 g vyšninių pomidorų;
  • 250 g konservuoto tuno;
  • 250 g konservuotų kukurūzų;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Kiaušinius ir alyvuoges supjaustykite stambiais gabalėliais. Pomidorus perpjaukite per pusę. Tuną lengvai sutrinkite šakute.

Ryžius, kiaušinius, alyvuoges, pomidorus, kukurūzus ir tuną sudėkite į dubenį. Įpilkite citrinos sulčių, aliejaus, druskos ir pipirų ir išmaišykite salotas. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, tada jos taps dar skanesnės.

4. Sluoksniuotos salotos su ryžiais, lašiša, avokadu ir sūriu

Ingredientai

  • 50 g baltųjų ryžių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 200 g lengvai sūdytos lašišos;
  • 60 g kietojo sūrio;
  • 100 g varškės sūrio;
  • 3 šaukštai majonezo;
  • kelios šakelės krapų;
  • 1 avokadas ;
  • ½ citrinos.

Gaminimas

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Lašišą supjaustykite mažais kubeliais. Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pusę sumaišykite su varškės sūriu. Įdėkite du valgomuosius šaukštus majonezo, smulkintų krapų ir išmaišykite.

Avokadą supjaustykite mažais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad jie neparuduotų. Salotas sluoksniais dėliokite tokia tvarka: pusė žuvies, ryžiai, avokadas, varškės mišinys, likusi žuvis, majonezas ir kietasis sūris.

5. Salotos su ryžiais, burokėliais, ožkos sūriu ir kedro riešutais

Ingredientai

  • 180 g rudųjų ryžių;
  • druskos – pagal skonį;
  • 1 lauro lapas;
  • 30 g kedro riešutų;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus;
  • 2 nedideli svogūnai;
  • 3-4 skiltelės česnako;
  • 4 vidutinio dydžio burokėliai;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
  • kelios šakelės petražolių;
  • 60 g minkšto ožkos sūrio.

Gaminimas

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje su lauro lapu. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite riešutus ir maišydami kepkite apie 5 min. ant vidutinės ugnies. Sudėkite į lėkštę.

Šiek tiek sumažinkite ugnį ir į keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Kepkite maždaug 8 minutes. Tuo tarpu burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite jį prie daržovių, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami virkite 25 minutes. Jei burokėliai prilips prie keptuvės, įpilkite šiek tiek vandens.

Sumaišykite kepsnius, ryžius, pusę riešutų, citrinos žievelę ir didžiąją dalį smulkintų petražolių. Atvėsinkite salotas ir pabarstykite riešutais, smulkintu sūriu ir petražolėmis.

6. Salotos su ryžiais, agurkais, graikiniais riešutais ir mėtomis

Ingredientai

  • 180 g ilgagrūdžių baltųjų ryžių;
  • 100-120 g smulkintų graikinių riešutų;
  • 1-2 agurkai;
  • kelios šakelės krapų;
  • kelios šakelės mėtų;
  • 1 citrina;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto;
  • 1 valgomasis šaukštas tahini (receptas pateiktas šiame straipsnyje);
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • ½ arbatinio šaukštelio cukraus arba medaus.

Gaminimas

Išvirkite ryžius. Sausoje keptuvėje 5 min. skrudinkite riešutus. Supjaustykite agurką kubeliais, susmulkinkite krapus ir mėtų lapelius.

Sumaišykite pusės citrinos sultis, aliejų, actą, tahini, druską, pipirus, cukrų arba medų. Į padažą sudėkite paruoštus ingredientus ir išmaišykite. Likusiomis citrinos sultimis apšlakstykite salotas ir palikite 10 minučių, kad išsiskirtų aromatas.

7. Salotos su ryžiais, tunu ir marinuotais agurkais

Ingredientai

  • 100 g ilgagrūdžių baltųjų ryžių;
  • 140 g konservuoto tuno;
  • 2 marinuoti agurkai ;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1-2 šaukštai citrinos sulčių;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Išvirkite ryžius. Tuną sutrinkite šakute. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Į paruoštus ingredientus įpilkite aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų ir išmaišykite.

8. Salotos su ryžiais, vynuogėmis, anakardžių riešutais ir feta

Ingredientai

  • 180 g rudųjų ryžių;
  • 100 g anakardžių riešutų;
  • 300 g baltųjų vynuogių;
  • 150 g fetos;
  • ½ nedidelio raudonojo svogūno;
  • 2 šaukštai citrinos sulčių;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • ½ ryšulėlio petražolių.

Gaminimas

Išvirkite ryžius. Anakardžių riešutus sudėkite ant kepimo skardos ir 3-5 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Riešutai turi būti lengvai parudavę. Taip pat galite juos pakepinti sausoje keptuvėje.

Perpjaukite vynuoges per pusę ir išimkite sėklas, jei jų yra. Fetą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, o svogūną – mažais kubeliais.

Sumaišykite citrinos sultis, aliejų, druską ir pipirus. Pusę padažo supilkite ant ryžių ir gerai išmaišykite. Sudėkite vynuoges, fetą, svogūnus, smulkintus petražolių lapelius ir atvėsintus riešutus. Supilkite likusį padažą ir išmaišykite.

9. Sluoksniuotos salotos su ryžiais, vištiena, džiovintomis slyvomis, agurkais ir sūriu

Ingredientai

  • 100 g ilgagrūdžių baltųjų ryžių;
  • 200 g vištienos filė;
  • druskos – pagal skonį;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 agurkas;
  • 100 g džiovintų slyvų;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • keli šaukštai majonezo.

Gaminimas

Ryžius ir vištieną išvirkite, kol suminkštės. Ryžius pasūdykite. Išvirkite kietai virtus kiaušinius. Agurką, džiovintas slyvas, atvėsusius kiaušinius ir vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Salotas sluoksniuokite tokia tvarka: ryžiai, vištiena, džiovintos slyvos, agurkai, kiaušiniai ir sūris. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus paskutinį, patepkite majonezu. Dėkite salotas į šaldytuvą 1-2 valandoms.

10. Salotos su ryžiais, paprikomis, morkomis ir medaus bei sojų padažu

Ingredientai

  • 180 g rudųjų ryžių;
  • 2 raudonosios paprikos;
  • 2 morkos;
  • ½ ryšulėlio žaliųjų svogūnų;
  • 1 ryšulėlis bazilikų;
  • 4 valgomieji šaukštai obuolių sidro acto;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai sezamų aliejaus;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai medaus;
  • 2-3 valgomieji šaukštai sojų padažo;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas

Išvirkite ryžius. Papriką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Morkas sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Svogūną susmulkinkite peiliu, o baziliką suplėšykite rankomis.

Sumaišykite actą, aliejų, medų ir sojų padažą. Užpilkite padažą ant salotų, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

Parašykite komentarą