Kopustu Morku Salotos

Kopūstų salotos su morkomis

Kopūstų salotos su morkomis, pagardintos saulėgrąžų aliejumi, yra paprasčiausios ir vienos populiariausių tradicinių rusiškų salotų. Šias kopūstų salotas galima patiekti tiesiog taip pat ir kaip garnyrą.

Paruošimo aprašymas:

Kaip tikriausiai atspėjote, šias paprastas salotas sudaro du pagrindiniai komponentai: kopūstai ir morkos, užpilti geru saulėgrąžų aliejumi. Salotos labai paprastos, bet skanios, todėl populiarios. Galite nueiti į bet kurią Rusijos valgyklą ir beveik neabejotinai ten rasite kopūstų salotų su morkomis. Paruošti kopūstų salotas su morkomis taip pat paprasta, kaip ir nulupti kriaušes, tačiau, kaip rodo praktika, ne kiekvienas gali jas skaniai paruošti. Dalinuosi receptu, pagal kurį salotų gaminimas nesukels jokių sunkumų ir klausimų!

Sudėtis / Ingredientai:

  • Baltieji kopūstai 500 g
  • Morkos 2-3 vnt.
  • Saulėgrąžų aliejus 1/3 stiklinės
  • Druska pipirai – pagal skonį

Kaip pasigaminti kopūstų morkų salotas

  • Paruoškime visus reikiamus ingredientus.
  • Pašalinkite viršutinius kopūstų lapus, visa kita supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  • Susmulkintus kopūstus sudėkite į dubenį, lengvai pabarstykite druska ir patrinkite rankomis, kad kopūstai suminkštėtų ir atiduotų sultis.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į tarkuotus kopūstus.
  • Pagardinkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
  • Kai salotas gerai išmaišysime, dubens dugne vėl atsiras šiek tiek skysčio. Geriau jį nusunkti, ypač jei planuojate salotas valgyti ne iš karto.
  • Tiesą sakant, belieka tik užpilti salotas saulėgrąžų aliejumi.
  • Vėl gerai išmaišykite – ir salotos paruoštos!
  • Patiekite vienas arba kaip garnyrą. Gero apetito!

Parašykite komentarą