raudono kopūsto salotos

Raudonųjų kopūstų salotos

Šias raudonųjų kopūstų salotas lengva pagaminti ir jos kupinos skonio dėl naminio vinegreto padažo! Obuoliai ir pekano riešutai suteikia papildomo traškumo ir tampa gardžiu garnyru.

SUDEDAMOSIOS DALYS

Padažas
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai obuolių acto
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių sulčių ARBA daugiau acto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai pilno grūdo Dižono garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis švelnių Dižono garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
Salotos
  • 6 puodelių smulkintų raudonųjų kopūstų
  • 1 didelė nulupta ir stambiai sutarkuota morka
  • 1 didelis obuolys, išskobtas ir supjaustytas kubeliais
  • 1/3 puodelio susmulkintų pekano riešutų

INSTRUKCIJOS

  1. Sudėkite padažo ingredientus į matavimo indą ir plakite, kol susimaišys.
  2. Sudėkite kopūstus į didelį dubenį ir supilkite padažą. Įmasažuokite padažą į kopūstus, tada atidėkite į šalį 10-15 minučių.
  3. Kai kopūstai bus paruošti, sudėkite morkas, obuolį ir pekano riešutus. Patikrinkite, ar yra prieskonių, ir pagal skonį pakoreguokite alyvuogių aliejaus, acto, druskos ir pipirų kiekį. Patiekite iš karto.

PASTABOS

Angliavandenių kiekio mažinimas

  • Išimdami obuolį, pašalinsite maždaug 3 g angliavandenių vienoje porcijoje.
  • Išskyrus morkas, vienoje porcijoje bus apie 1 g angliavandenių.
  • Išskyrus medų, vienoje porcijoje bus pašalinta maždaug 1 g angliavandenių.
  • Valgomasis šaukštas obuolių sulčių turi tik nedidelę įtaką angliavandenių kiekiui, bet galite jo nedėti, jei nerimaujate dėl cukraus.

Visi šie duomenys yra apytikriai, todėl turite patys apskaičiuoti tikslius maistingumo faktus pagal konkrečius recepto pakeitimus.

Pastabos dėl ingredientų

  • Kopūstai: Jei kopūstus smulkinate patys, būtinai juos supjaustykite gana plonais griežinėliais. Jei neturite laiko, puikiai tinka iš anksto susmulkinti iš maišelio.
  • Obuolys: Jei norite itin mažai angliavandenių, obuolio galite nedėti. Taip pat galite naudoti rūgščius, pavyzdžiui, Granny Smith, o ne saldesnius obuolius, kad šiek tiek sumažintumėte cukraus kiekį.
  • Obuolių sultys: Tai puikus pasirinkimas žmonėms, kurie nemėgsta daug acto salotose. Jei norite, kad salotose būtų mažai angliavandenių, naudokite tik actą.
  • Medus: Tai padeda padažui sutirštėti, bet galite jo nedėti, kad būtų mažiau angliavandenių. Jei norite, vietoj jo naudokite šaukštelį mėgstamo saldiklio miltelių pavidalu.
  • Garstyčių: Viso grūdo garstyčios suteikia puikų skonį ir tekstūrą, todėl mėgstu jas naudoti. Visada įdedu ir sklandžių garstyčių (pamiršau jas įdėti į nuotrauką!), nes jos taip pat padeda padažui sutirštėti. Jei praleidžiate medų, primygtinai rekomenduoju įdėti sklandžių garstyčių.

Recepto patarimai

  • Būtinai nepraleiskite kopūstų masažo, jis padeda juos suminkštinti ir padaro salotas skanesnes!
  • Obuolius sudėkite prieš pat patiekiant salotas, kad jie prieš tai nesuirtų.
  • Jei šias salotas vežate į pobūvį ar vakarėlį, rekomenduoju jas laikyti šaltame maišelyje. Šilumoje laikomos salotos tampa gležnos ir vandeningos.

Parašykite komentarą