Kepta antis receptas
Išsamus receptas su nuotraukomis, kaip orkaitėje iškepti visą antį. Ši kepta antis turi sultingą mėsą, traškią odelę ir yra glazūruota medaus ir balzamiko glajumi, kad antis atrodytų gražiai iškepusi. Puikus pagrindinis patiekalas bet kokiai ypatingai progai, ypač šventėms, pavyzdžiui, Padėkos dienai, Kalėdoms ir Naujiesiems metams!
Ingredientai
Kepta antis
- 6 lb visos Pekino anties
- druskos
- 5 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 maža arba vidutinė citrina, susmulkinta
Glazūra
- ½ puodelio balzaminio acto
- 1 citrina, šviežiai spaustos sultys
- ¼ puodelio medaus
Instrukcijos
- Jei įsigijote šaldytą antį, būtinai porą dienų atšildykite šaldytuve. Kai antis visiškai atitirpsta (šaldytuve), likus 30 min. iki gaminimo ištraukite ją iš šaldytuvo, kad ji pasiektų maždaug kambario temperatūrą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F. Antis kepsite iš viso 3 valandas (3 valandas padalykite į 4 laiko dalis, per kurias apversite antį, aptepsite ją glajumi ir pan. – žr. toliau pateiktus nurodymus).
Paruoškite antį
- Iš anties vidaus išimkite vidurius. Nuplaukite antį iš vidaus ir iš išorės šaltu vandeniu. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Padėkite antį ant darbinio paviršiaus. Anties odą ant krūtinėlės išpjaukite rombų raštu, įsitikinkite, kad pjaustote tik odą, nepasiekdami mėsos. Peilio galu išilgai įpjaukite kitas riebias anties dalis, kad iš jų išsiskirtų riebalai, ypač labai riebiose dalyse. Į anties kojas dūrių daryti nereikia, nes ten oda gana plona (išskyrus vietas, kur anties kojos jungiasi su kūnu). Labai gausiai pagardinkite antį druska tiek anties viduje, tiek išorėje, ant odos, kojų ir visame kūne. Padėkite antį krūtinine puse į viršų.
- Į anties ertmę įdėkite 5 susmulkintas česnako skilteles ir citrinos skilteles (jos skirtos tik skoniui, o ne valgymui – iškepus antį jas išmesite). Anties abiejuose galuose bus atlenkta oda – užlenkite ją į vidų, kad česnakas ir citrina laikytųsi viduje. Suriškite anties kojas mėsininko virvele.
Kepkite antį 3 valandas
- Paukštį krūtinine puse į viršų padėkite ant didelės keptuvės su grotelėmis (keptuvė turi turėti kepimo groteles, kad antis pakiltų nuo keptuvės dugno ir riebalai galėtų lašėti žemiau anties). Kepkite antį krūtinėle į viršų 1 valandą 350 F temperatūroje.
- Po 1 valandos kepimo apverskite antį ant krūtinės ir kepkite ją krūtinine puse žemyn (kepkite kita puse) 40 minučių 350 F temperatūroje.
- Išimkite kepimo indą su antimi iš orkaitės (dabar antį kepėte 1 val. + 40 min.), atsargiai ištraukite antį ant lėkštės (įsitikinkite, kad citrinos ir česnakai iš ertmės neiškrito – anties oda iš abiejų galų turi būti užlenkta) ir atsargiai išpilkite visas anties riebalų sultis iš kepimo indo į didelį karščiui atsparų dubenį ar indą.
- Vėl apverskite antį krūtinėlės puse į viršų ant keptuvėje esančio grotelių stovo (dabar keptuvėje nebus riebalų sulčių). Nedideliame dubenėlyje sumaišykite ½ puodelio balzaminio acto su šviežiai spaustomis 1 citrinos sultimis. Apšlakstykite visą antį balzamiko mišiniu (ypač nubrėžtą anties krūtinėlę) ir kepkite antį krūtinėlės puse į viršų dar 40 min. 350 F temperatūroje, kas 10 min. apšlakstydami mišiniu.
- Dabar atskirame nedideliame dubenėlyje sumaišykite ¼ puodelio medaus ir 3 valgomuosius šaukštus balzaminio acto ir citrinų mišinio, kuris liko nuo ankstesnio veiksmo. Šiuo medaus ir balzamiko mišiniu patepkite anties krūtinėlės pusę ir kepkite dar 40 minučių, kas 10 minučių patepdami anties krūtinėlės pusę medaus ir balzamiko mišiniu. Jei norite, paskutines 10-15 minučių antį galite net atsargiai pakepinti (tai darykite atsargiai, reguliariai tikrindami antį, kad ji per daug nesudegtų).
- Kai antis iškeps, išimkite ją iš orkaitės ir palikite 15 minučių pastovėti. Tada atsargiai išimkite ir išmeskite citriną iš ertmės (saugokitės, kad nenusidegintų). Išpjaustykite antį ir patiekite!
- BENDRA GAMINIMO TRUKMĖ: Šios 3 kepimo valandos padalijamos į 4 atskiras laiko dalis (1 val. krūtinėlės puse į viršų + 40 min. krūtinėlės puse į apačią + 40 min. krūtinėlės puse į viršų, patepta balzamiko ir citrinos mišiniu + 40 min. krūtinėlės puse į viršų, patepta medaus ir balzamiko mišiniu).