raudonazuvis

Burokėlių ikrai

Burokėlių ikrai – paprastas ir pigus daržovių patiekalas. Naudingas ir skanus.

Produktai

  • Burokėliai – 1 kg
  • Morkos – 200 g
  • Svogūnas – 1-2 vnt.
  • Česnakas – 2-4 skiltelės (pagal skonį)
  • Augalinis aliejus – 3-4 valgomieji šaukštai
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų – 0,25 šaukštelio (pagal skonį)

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. prieš jus esantys produktai.
  2. Burokėlius virkite, kol pusiau išvirs, ant silpnos ugnies – apie 30 minučių.
  3. Burokėlius atvėsinkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
  4. Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
  5. Gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi (2 valgomieji šaukštai). Morkas kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, 2-3 minutes.
  6. Tada sudėkite paruoštus burokėlius.
  7. Maišydami troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 40 minučių.
  8. Nulupkite česnaką, smulkiai sukapokite.
  9. Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite.
  10. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų (1-2 valgomuosius šaukštus). Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, 2-3 min.
  11. Burokėlius pasūdykite su morkomis, pipirais, sudėkite pakepintą svogūną ir susmulkintą česnaką.
  12. Burokėlių ikrus gerai išmaišykite ir laikykite šaldytuve.
  13. Burokėlių ikrai paruošti.
  14. Gero apetito!

Parašykite komentarą