
Burokėlių ikrai
Burokėlių ikrai – paprastas ir pigus daržovių patiekalas. Naudingas ir skanus.
Produktai
- Burokėliai – 1 kg
- Morkos – 200 g
- Svogūnas – 1-2 vnt.
- Česnakas – 2-4 skiltelės (pagal skonį)
- Augalinis aliejus – 3-4 valgomieji šaukštai
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų – 0,25 šaukštelio (pagal skonį)
Žingsnis po žingsnio receptas
- prieš jus esantys produktai.
- Burokėlius virkite, kol pusiau išvirs, ant silpnos ugnies – apie 30 minučių.
- Burokėlius atvėsinkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
- Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia tarka.
- Gerai įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi (2 valgomieji šaukštai). Morkas kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, 2-3 minutes.
- Tada sudėkite paruoštus burokėlius.
- Maišydami troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 40 minučių.
- Nulupkite česnaką, smulkiai sukapokite.
- Nulupkite svogūną, smulkiai supjaustykite.
- Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų (1-2 valgomuosius šaukštus). Kepkite svogūną ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, 2-3 min.
- Burokėlius pasūdykite su morkomis, pipirais, sudėkite pakepintą svogūną ir susmulkintą česnaką.
- Burokėlių ikrus gerai išmaišykite ir laikykite šaldytuve.
- Burokėlių ikrai paruošti.
- Gero apetito!