surpa
Kai lauke lyja ir vėsu, norisi ko nors sotaus ir karšto. Pavyzdžiui, šiurpas.
Yra daugybė šio patiekalo gaminimo variantų, mes renkamės paprastą variantą ir gaminame beveik viename dubenyje. Ko mums reikia šurpai.
INGREDIENTAI
- bulvės – 500 g
- raudonosios paprikos – 1 vnt.
- morkos – 2 vnt.
- svogūnų svogūnų – 2 galvutės
- pomidorai – 200 g
- pomidorų pastos – 2 valg. š. l.
- česnako – 4 skiltelės
- lauro lapai – 2 vnt.
- aviena – 500 g
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Mėsą supjaustykite 3-4 cm dydžio kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite mėsą iš visų pusių, kol įgaus auksinę spalvą.
- Į mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas ir nuolat maišydami kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.
- Supilkite 2,5 l karšto vandens. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite 40-50 minučių.
- Nulupkite ir supjaustykite bulves, sudėkite į sriubą.
- Supjaustykite papriką ir pomidorus, įpilkite pomidorų pastos, pasūdykite puode.
- Praėjus 15 minučių po bulvių sudėjimo, sudėkite daržoves. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Praėjus 5 minutėms po pipirų sudėjimo, įdėkite lauro lapą ir česnaką. Virkite dar 5-10 minučių, kol bulvės išvirs. Nukelkite paruoštą sriubą nuo ugnies ir palikite 20 minučių virti po dangčiu.
- Patiekite apibarstę smulkiai supjaustytomis žolelėmis.