Pyragas su virintu sutirštintu pienu Receptas


Pyragas su virintu sutirštintu pienu

Ingredientai:

  • 300 g sausainių (pavyzdžiui, „Sviestiniai”) 🥯
  • 150 g sviesto (minkšto) 🧈
  • 1 skardinė virinto sutirštinto pieno (apytiksliai 400 g) 🥛
  • 200 g grietinėlės sūrio (rūgštaus) 🧀
  • 100 g cukraus 🍚
  • 2 dideli kiaušiniai 🥚
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto 🍦
  • Žiupsnelis druskos 🧂
  • Šviežių uogų (pavyzdžiui, braškių ar mėlynių) pagardinti 🍓🫐

Paruošimo būdas:

  1. Sausainių pagrindas: Sutrynus sausainius smulkiais trupiniais, juos suberkite į dubenį. Įpilkite minkšto sviesto ir gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. 🥣
  2. Bazė: Paruoštą sausainių masę dėkite į kepimo formą (20 cm skersmens) ir gerai paspauskite, kad gautumėte lygų pagrindą. Įdėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad sustingtų. ❄️
  3. Įdaras: Dideliame dubenyje sumaišykite virintą sutirštintą pieną, grietinėlės sūrį, cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa ir kreminė. 🥄
  4. Pildymas: Išimkite sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo užpilkite paruoštą įdarą. Gerai išlyginkite, kad būtų lygus paviršius. 🍰
  5. Keptuvėje: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pyragą kepkite apie 30-35 minutes, kol įdaras sustings ir šiek tiek pakils. Viktorija gali truputį puikuotis, bet nepanikuokite – vėliau jis nusileis. 🔥
  6. Atvėsinimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti kambario temperatūroje. Tada perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2 valandas, kad sustingtų. 🕒
  7. Dekoravimas: Prieš patiekiant, papuoškite pyragą šviežiomis uogomis. Galite taip pat palaistyti šiek tiek papildomo tiršto pieno ant viršaus. 🍇
  8. Patiekimas: Supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės gardžiu pyragu su familia ir draugais! 🎉

Patarimai:

  • Jei norite, galite į įdarą pridėti smulkintų riešutų, kad suteiktumėte traškumo. 🌰
  • Pyragas puikiai tinka su šviežia kava arba arbata! ☕
  • Būtų smagu patiekti su ledais šalia! 🍦

Skanaus! 😊

Parašykite komentarą