Pyragas su sviesto kremu Receptas


Receptas: Pyragas su sviesto kremu 🎂

Ingredientai:

  • Pyrago pagrindui:
    • 200 g miltų
    • 150 g cukraus
    • 100 g sviesto (minkšto)
    • 3 dideli kiaušiniai
    • 1 pakelis kepimo miltelių (10 g)
    • 1 tsp vanilinio cukraus
    • Priklausomai nuo skonio, galima pridėti šiek tiek pieno (jei tešla perdnaug sausa)
  • Sviesto kremui:
    • 200 g sviesto (minkšto)
    • 400 g cukraus pudros
    • 2-3 tbsp pieno
    • 1 tsp vanilinio ekstrakto
    • Mažas žiupsnelis druskos

Pasiruošimas:

Pyrago pagrindui:

  1. Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 180 laipsnių Celsijaus.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi. Plakite šiuos ingredientus iki purios masės, kol sviestas taps šviesiai geltonas.
  3. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai išplakite, kol visi ingredientai susijungs.
  4. Į mišinį supilkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
  5. Įberkite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai maišykite, kad tešla būtų homogeniška. Jei tešla pasirodo per sausa, pridėkite šiek tiek pieno.
  6. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
  7. Kepti pyragą apie 30-35 minutes arba kol šakutė, įdėta į centro, išlips švari. Leiskite atvėsti formoje, kol šiek tiek atvės.

Sviesto kremui:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukraus pudrą. Plakite vidutiniu greičiu, kol masė taps puri ir šviesi.
  2. Pridėkite vanilės ekstraktą ir pieną. Plakite dar kartą, kol visi ingredientai gerai susisies.
  3. Pabandykite kremą: jei jis per storas, galite pridėti dar šiek tiek pieno.

Pyrago surinkimas: 🎉

  1. Kai pagrindas atvėsta, perpjaustykite pyragą per pusę, kad gautumėte du sluoksnius.
  2. Paimkite pirmąjį sluoksnį ir gausiai aptepkite jį sviesto kremu.
  3. Uždėkite antrą sluoksnį viršuje ir vėl aptepkite likusiu sviesto kremu ant viršaus ir šonų.
  4. Jei pageidaujate, dekoruokite pyragą šokolado drožlėmis, šviežiais vaisiais ar uogomis. 🍓🍇

Serviravimas: 🍰

  1. Pyragą palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandą, kad kremas sutvirtėtų.
  2. Skerskite ir patiekite. Skanaus! 🌟

Parašykite komentarą