Receptas: Pyragas su sviesto kremu 🎂
Ingredientai:
- Pyrago pagrindui:
- 200 g miltų
- 150 g cukraus
- 100 g sviesto (minkšto)
- 3 dideli kiaušiniai
- 1 pakelis kepimo miltelių (10 g)
- 1 tsp vanilinio cukraus
- Priklausomai nuo skonio, galima pridėti šiek tiek pieno (jei tešla perdnaug sausa)
- Sviesto kremui:
- 200 g sviesto (minkšto)
- 400 g cukraus pudros
- 2-3 tbsp pieno
- 1 tsp vanilinio ekstrakto
- Mažas žiupsnelis druskos
Pasiruošimas:
Pyrago pagrindui:
- Pradėkite nuo orkaitės įkaitinimo iki 180 laipsnių Celsijaus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su cukrumi. Plakite šiuos ingredientus iki purios masės, kol sviestas taps šviesiai geltonas.
- Po vieną įmaišykite kiaušinius. Kiekvieną kartą gerai išplakite, kol visi ingredientai susijungs.
- Į mišinį supilkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.
- Įberkite miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai maišykite, kad tešla būtų homogeniška. Jei tešla pasirodo per sausa, pridėkite šiek tiek pieno.
- Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių.
- Kepti pyragą apie 30-35 minutes arba kol šakutė, įdėta į centro, išlips švari. Leiskite atvėsti formoje, kol šiek tiek atvės.
Sviesto kremui:
- Dideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą ir cukraus pudrą. Plakite vidutiniu greičiu, kol masė taps puri ir šviesi.
- Pridėkite vanilės ekstraktą ir pieną. Plakite dar kartą, kol visi ingredientai gerai susisies.
- Pabandykite kremą: jei jis per storas, galite pridėti dar šiek tiek pieno.
Pyrago surinkimas: 🎉
- Kai pagrindas atvėsta, perpjaustykite pyragą per pusę, kad gautumėte du sluoksnius.
- Paimkite pirmąjį sluoksnį ir gausiai aptepkite jį sviesto kremu.
- Uždėkite antrą sluoksnį viršuje ir vėl aptepkite likusiu sviesto kremu ant viršaus ir šonų.
- Jei pageidaujate, dekoruokite pyragą šokolado drožlėmis, šviežiais vaisiais ar uogomis. 🍓🍇
Serviravimas: 🍰
- Pyragą palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandą, kad kremas sutvirtėtų.
- Skerskite ir patiekite. Skanaus! 🌟