Putų pyragaičių receptas
Putų pyragaičiai yra lengvas ir skanus desertas, puikiai tinkantis tiek šventinėms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui. Šiame recepte naudojamos paprastos, tačiau skanios sudedamosios dalys. 🎂
Ingredientai:
- 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno (370 g) 🥛
- 3 kiaušiniai 🥚
- 1/2 puodelio cukraus (apie 100 g) 🍬
- 1 pakelis vanilinio cukraus (10 g) 🍦
- 1 puodelis grietinėlės (apie 200 ml) 🥄
- 1/3 puodelio kakavos miltelių (apie 40 g) 🍫
- Šiek tiek druskos 🧂
- Biskvitų (arba mėgstamų sausainių) pagrindui 🍪
Paruošimo etapas:
1. Pasiruoškite pagrindą:
Jeigu norite, kad jūsų pyragaičiai būtų dar skanesni, naudokite biskvitus arba plonus sausainius kaip pagrindą. Pagrindą supjaustykite smulkiais gabalėliais ir išdėliokite ant pyrago formos dugno. Galite naudoti ir torto formą, priklausomai nuo pageidaujamo pyragaičio aukščio. 👌
2. Paruoškite putų masę:
Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išsukite, kol masė taps puri ir balta. Po truputį įpilkite kondensuotą pieną ir vėl gerai išsukite. 🥄
3. Grietinėlės plakimas:
Kitame dubenyje suplakite grietinėlę, kol ji taps standžiais pikiais. Tai galite padaryti su elektriniu plaktuvu arba rankiniu plakikliu. 🥳
4. Sujungimas:
Į kiaušinių ir kondensuoto pieno masę pamažu įmaišykite plaktą grietinėlę. Stenkitės, kad masė išliktų puri. Jei norite, galite pridėti kakavos miltelių ir vėl švelniai išmaišyti. 🎉
5. Forma ir šaldymas:
Gautą masę supilkite ant paruošto biskvitų arba sausainių pagrindo. Viską gerai išlyginkite. Tada padėkite pyragaičius šaldytuve mažiausiai 4-6 valandoms, o geriausia per naktį. 💤
6. Patiekimas:
Prieš patiekdami, galite papuošti šokolado drožlėmis, riešutais arba šviežiais vaisiais. Pjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir mėgaukitės! 🍴
Skanaus! 😋