Purus prancūziškas omletas su sūrio padažu

Labai purus ir švelnus prancūziškas omletas, kuris tiesiog tirpsta burnoje, o sūrio padažas jam suteikia pikantiško skonio. Padažą galite pasigaminti tokį, kokį norite, arba net be jo.

Produktai Purus prancūziškas omletas su sūrio padažu

Omletui:
Kiaušiniai – 3 vnt.
Druska – pagal skonį
Sviestas – keptuvei patepti
*
Padažui:
Sūris – 50 gr
Pomidoras – 1 pomidoras
Švieži krapai – 1 ryšelis
Česnakai – 1-2 skiltelės
Alyvuogių aliejus – 30 g
Druska (neprivaloma) – pagal skonį
Niekas niekada neįrodė, kas buvo pirmas – višta ar kiaušinis. Kuris iš jų yra šaunesnis. Klausimas yra kitoks. Patiekalų, kuriuos galima pagaminti iš vištienos, skaičius yra didelis, tačiau baigtinis. Kiaušiniai skirstomi į baltymus ir trynius, o tada yra įvairių išvaizdos ir skonio patiekalų. Omeletas yra neišsemiama tema. Šis metodas yra vienas iš daugelio gana paprastų receptų. Omletas dar ne „Mother Poular”, bet jau beveik toks.

Vaizdo receptasSausas prancūziškas omletas su sūrio padažu

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSausas prancūziškas omletas su sūrio padažu
Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 1 žingsnis
Paruoškite kiaušinius ir druską kiaušinienei.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 2 žingsnis
Jei norite pasigaminti padažą, kaip ir aš, jums taip pat reikės: vieno pomidoro, ryšulėlio krapų, 50 g sūrio, 30 g alyvuogių aliejaus, 1-2 skiltelių česnako ir, jei reikia, druskos.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 3 žingsnis
Sudėkite visus padažui skirtus ingredientus į maišytuvą ir susmulkinkite.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 4 žingsnis
Padažo bus gana daug. Jį galite naudoti ir kitiems patiekalams.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 5 žingsnis
Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 6 žingsnis
Į kiaušinių baltymus įberkite druskos ir plakite, kol baltymai taps standūs ir purūs.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 7 žingsnis
Po vieną įmaišykite trynius ir toliau plakite. Omleto masė turi išlikti puri.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 8 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir gerai ištepkite jos dugną bei šonus sviestu. Padidinkite kaitinimą iki minimalaus.

Recepto nuotrauka: Prancūziškas omletas su sūrio padažu – 9 žingsnis
Paskleiskite omleto masę ir išlyginkite ją. Palikite vienai minutei.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 10 žingsnis
Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite omletą 4-5 minutes neatidarydami dangčio.
Atidarykite dangtį ir atsargiai apveskite mentele aplink omletą. Jei omletas neatsiplėšia nuo keptuvės šonų, šiuo metu įpilkite šiek tiek sviesto. Jei ji gerai išsilydo, išjunkite kaitinimą.

Recepto nuotrauka: Purus prancūziškas omletas su sūrio padažu – 11 žingsnis
Atsargiai sudėkite omletą į lėkštę.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – 12 žingsnis
Padvigubinti.

Recepto nuotrauka: Plikytas prancūziškas omletas su sūrio padažu – žingsnis Nr. 13
Štai ir viskas – prancūziškas omletas paruoštas. Patiekite omletą su pagamintu sūrio padažu.
Gero apetito!

Parašykite komentarą