Citrinų suflė yra švelnus, lengvas ir gaivus desertas. Suflė pagaminama gana greitai ir atrodo kaip restorano patiekalas. Skonis labai sodrus, o konsistencija – puri, kreminė ir labai maloni.
Produktai Citrinų suflė orkaitėje
Ingredientai (4 porcijoms)
Pienas – 150 ml
Sviestas – 50 g
Kiaušiniai – 3 vnt.
Cukrus – 80 gr
Miltai – 40 gr (1/4 puodelio 250 ml)
Citrinos (sultys ir žievelė) – 1-2 vnt.
Rozmarinas arba mėta (nebūtina) – keli lapeliai (patiekti)
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasCitrinų suflė orkaitėje
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 1 žingsnis
Paruoškite visus reikiamus ingredientus.
Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite citrinas.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 2 žingsnis
Ištirpinkite sviestą.
Smulkia tarka sutarkuokite vienos citrinos žievelę (geltonąją žievelės dalį).
Perpjaukite citrinas per pusę ir išspauskite 60 ml sulčių, išimkite kauliukus.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 3 etapas.
Giliame dubenyje sumaišykite citrinų sultis ir žievelę, ištirpintą sviestą ir pusę cukraus. Sumaišykite plaktuvu.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 4 žingsnis.
Suberkite persijotus miltus. Vėl išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 5 veiksmas
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Stenkitės, kad tryniai nepatektų į baltymus, nes išplakti baltymai suteikia tešlai purumo.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 6 etapas.
Sudėkite trynius su pienu ir išmaišykite plaktuvu.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 7 veiksmas
Į dubenį su citrinų mišiniu supilkite kiaušinių trynių ir pieno mišinį. Viską išmaišykite.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 8 veiksmas
Kiaušinių baltymus plakite mikseriu iki minkštų viršūnių (3-4 minutes). Tada suberkite likusį cukrų ir vėl plakite 3-4 minutes, kol pasieksite standžias viršūnes.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – žingsnis Nr. 9
Į tešlą įmaišykite šaukštą plaktų baltymų ir išmaišykite plaktuvu.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 10 žingsnis
Likusius baltymus sudėkite taip pat – po šaukštą ir atsargiai maišydami, kad oro burbuliukai neišsiveržtų. Masė gaunasi erdvi ir putota.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 11 žingsnis
Ramekynus (kepimo indelius) iš vidaus patepkite sviestu ir sudėkite į gilią kepimo skardą.
Supilkite mišinį į ramekainus, pripildydami juos iki dviejų trečdalių. Užpildykite kepimo skardą karštu vandeniu iki pusės ramekinų aukščio.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 12 etapas.
Atsargiai įdėkite skardą į orkaitę. Citrininį suflė virkite 15-20 minučių. Ji turėtų sutirštėti, tapti šviesiai ruda ir šiek tiek kibti po pirštais.
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 13 veiksmas.
Leiskite paruoštam suflė pastovėti 10-15 minučių po orkaitę – jis šiek tiek susitrauks, bet vis tiek bus purus.
Prieš patiekiant suflė galima papuošti žolelėmis (aš naudojau rozmarinus).
Recepto nuotrauka: Citrinų suflė orkaitėje – 14 žingsnis
Gero apetito!