Pumpernickel (lietuviški sausainiai)

Sviestą ištrinkite su cukrumi ir cinamonu ir po vieną įmuškite kiaušinius, kol jie pabals. Tada įmaišykite šaukštelyje vandens ištirpintą amonį, miltus ir riešutus. Iš tešlos iškočiokite 2,5 cm storio dešreles, suformuokite stačiakampį, patepkite kiaušiniu ir dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite orkaitėje, kol taps šviesiai geltonos spalvos, tada įstrižai supjaustykite į kepaliukus.

Produktai Pumpernickel (lietuviški sausainiai)

miltų 3 puodeliai
sviesto 5 šaukštai.
kiaušiniai 3 vnt.
cukraus 1 puodelis
lazdyno riešutai 50 g
cinamono 1 šaukštelis.
amonio karbonatas 1 g

Parašykite komentarą