Pomidorų padažas picai


Pomidorų padažas picai 🍕

Ingredientai:
– 800 g konservuotų pomidorų (susmulkintų) 🍅
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
– 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas) 🧅
– 2 skiltelės česnako (susmulkintos) 🧄
– 1 šaukštelis cukraus 🍬
– 1 šaukštelis džiovintos bazilikos 🌿
– 1 šaukštelis džiovinto origano 🌱
– Druska ir pipirai pagal skonį 🧂🖤

Paruošimo metodas:

1. Pomidorų paruošimas:
Pradėkite nuo pomidorų. Jei naudojate konservuotus pomidorus, tiesiog juos atidarykite. Jei nusprendėte naudoti šviežius pomidorus, juos pirmiausia reikia nuplikyti karštu vandeniu, nuvalyti nuo odeles ir susmulkinti.

2. Svogūno ir česnako kepimas:
Pasiruoškite didelę keptuvę ir ant jos įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus ir šiek tiek pakrumins. Pridėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar keletą minučių, kol pasigirs malonus kvapas.

3. Padažo gamyba:
Į keptuvę su svogūnu ir česnaku supilkite konservuotus ar šviežius pomidorus. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys. Pridėkite cukrų, baziliką, origaną, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui užvirti.

4. Virimas:
Sumažinkite ugnį ir leiskite padažui virti apie 30 minučių, kol jis sutirštės. Kartais pamaišykite, kad niekas neprikibtų prie keptuvės dugno.

5. Padažo nustatymas:
Kai padažas bus paruoštas, galite jį paragauti ir prireikus pagardinti druska ir pipirais. Jei norite, kad padažas būtų glotnesnis, galite jį sutrinti su trintuvu, tačiau didesni pomidorų gabaliukai taip pat puikiai tiks!

6. Serveriavimas:
Pomidorų padažą galite naudoti tiesiogiai ant picos tešlos. Tepkite jį vienodu sluoksniu, kad pica būtų sultinga ir skani.

7. Laikymas:
Jei pagaminote per daug padažo, galite jį laikyti šaldytuve iki 5 dienų. Taip pat tinka užšaldyti – tiesiog supilkite padažą į sandarų indelį ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Skanaus! 🥳

Pasigaminkite šį nuostabų pomidorų padažą ir leiskite savo picoms tapti tikrai ypatingomis! ♥️

Parašykite komentarą