Plovas su ėriena Receptas


Plovas su ėriena 🍚🐑

Ingredientai:

– 500 g ėrienos (geriausia — sprandinės)
– 2 puodeliai ryžių (geriausia — basmati)
– 1 didelis svogūnas
– 2 morkos
– 4 česnako skiltelės
– 1 puodelis pomidorų padažo (gali būti ir šviežių pomidorų)
– 4 puodeliai vandens
– 4 šaukštai augalinio aliejaus
– 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės
– 1 arbatinis šaukštelis paprika (raudona)
– 2 lauro lapai
– Druska, pipirai pagal skonį
– Šviežių petražolių papuošimui 🌿

Paruošimo procesas:

1. Mėsos paruošimas:
Pradėkite nuo ėrienos paruošimo. Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais (maždaug 2–3 cm dydžio).

2. Svogūno ir morkos paruošimas:
Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Kepimas:
Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite augalinį aliejų. Įkaitinus, supilkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos. Tada pridėkite morkas ir kepkite dar keletą minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Mėsos pridėjimas:
Į keptuvę pridėkite supjaustytą ėrieną. Kepkite, kol mėsa taps auksinė ir šiek tiek apskrus.

5. Prieskonių pridėjimas:
Į mėsos ir daržovių mišinį įberkite ciberžolę, papriką, druską, pipirus ir lauro lapus. Viską gerai išmaišykite ir leiskite prieskoniams pasiskirstyti maždaug 5 minutes.

6. Ryžių ruošimas:
Ryžius kruopščiai išplaukite šaltame vandenyje, kol vanduo taps skaidrus. Tai padės pašalinti krakmolą ir užtikrins, kad plovas bus purūs.

7. Vandens pridėjimas:
Į keptuvę su mėsa ir daržovėmis supilkite pomidorų padažą ir 4 puodelius vandens. Uždengite puodą ir leiskite užvirti.

8. Ryžių pridėjimas:
Kai užvirs, atsargiai supilkite nuplautus ryžius į puodą. Su šakute švelniai išlyginkite ryžius, kad jie būtų vienodai paskirstyti po mėsa.

9. Virimas:
Uždengite puodą ir sumažinkite ugnį. Virkite apie 20-25 minutes, kol ryžiai sugeria visą skystį ir tampa minkšti. Stenkitės neatsidaryti dangčio, kad ryžiai gerai išsivirė.

10. Patiekimas:
Išėmę plovą iš ugnies, leiskite jam keletą minučių pastovėti. Tada atsargiai išmaišykite ryžius, kad nesugadintumėte jų struktūros. Patiekite karštą, papuošę šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, su šviežiais daržovėmis ar salotomis.

Skanaus! 😋

Parašykite komentarą