Kesadila su vištiena ir saldžiosiomis paprikomis Receptas


Kesadila su vištiena ir saldžiosiomis paprikomis

Kesadila – tai skanus ir paprastas meksikietiškas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šiame recepte naudojame vištieną ir saldžiąsias paprikas, kas suteikia patiekalui puikų skonį ir spalvingumą. 🍽️

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės (apie 500 g) 🍗
  • 1 raudona saldžioji paprika 🌶️
  • 1 žalia saldžioji paprika 🌶️
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas 🧅
  • 2 česnako skiltelės 🧄
  • 1 arbatinis šaukštelis paprika miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 4 didelės tortillas
  • 200 g tarkuoto sūrio (pvz., cheddar arba mozzarella) 🧀
  • Tepimo aliejus
  • Šviežias kalendras (patiekimui) 🌿

Instrukcijos:

1. Paruoškite vištieną: Pradėkite nuo vištienos krūtinėlių. Juos nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dėkite vištieną į dubenį, pagardinkite druska, pipirais, paprika milteliais ir kmynais. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

2. Apkepkite daržoves: Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonomis riekelėmis. Saldžiąsias paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnako skilteles smulkiai sutrinkite.

3. Kepkite vištieną: Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies. Įdėkite vištieną ir kepkite apie 5-7 minutes, kol ji taps auksinės spalvos ir iškepusi. Kai vištiena baigta kepti, išimkite ją iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

4. Kepkite daržoves: Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė vištiena, įdėkite svogūną ir česnaką. Kepkite apie 3 minutes, kol svogūnas suminkštės. Tada pridėkite saldžiąsias paprikas ir kepkite dar 5 minutes, kol daržovės taps švelnios.

5. Sujunkite ingredientus: Grąžinkite vištieną atgal į keptuvę, gerai viską išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes, kad visi skoniai išsiskirtų.

6. Sudėkite kesadilas: Paimkite tortiliją ir ant vienos pusės uždėkite šiek tiek vištienos bei daržovių mišinio. Pabarstykite tarkuoto sūrio ir užklokite kitą tortiliją viršuje. Paspauskite lengvai, kad viskas gerai susijungtų.

7. Kepkite kesadilas: Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Dėkite kesadilas ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol tortilijos taps auksinės spalvos, o sūris ištirps.

8. Patiekite: Iškepusias kesadilas supjaustykite ketvirtadaliais ir patiekite karštas, pabarstykite šviežiu kalendru. Papildomai galite pasiūlyti grietinės arba guacamole. 🍅🥑

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą