Ploni mieliniai blyneliai

Artėja Užgavėnės, jos atneša pavasarį! Gaminame šventinį skanėstą – plonus mielinius blynelius su pienu.

Ingredientai Ploni mieliniai blyneliai (6 porcijoms)

Pienas – 500 ml
Kiaušiniai – 3 vnt.
Saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai.
Sausos aktyvios mielės – 1 šaukštelis.
Kvietiniai miltai – 250 gr
Cukrus – 2 šaukštai.
Druska – 0,5 šaukštelio.
Sviestas blynams aptepti – 50 g
Raudonieji ikrai patiekti (nebūtina) – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasTurtingi mieliniai blyneliai
Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 1 žingsnis
Paruoškite mielinių blynų ingredientus.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 2 žingsnis
Lengvai pašildykite pieną (iki 35-37 laipsnių temperatūros).

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 3 žingsnis.
Dubenyje sumaišykite cukrų, mieles ir druską.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 4 žingsnis.
Supilkite pusę pieno. Viską gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – žingsnis Nr. 5.
Įmuškite kiaušinius. Įmaišykite kiaušinius.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 6 etapas.
Persijokite miltus ir maišydami dalimis suberkite miltus.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 7 veiksmas
Gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 8 žingsnis.
Statykite blynų tešlą valandai į šiltą vietą. Galite įdėti jį į dubenį su šiltu vandeniu.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 9 etapas.
Kai tešla pakils, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir likusį šiltą pieną.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 10 žingsnis
Viską gerai išmaišykite. Mielinių blynų tešla paruošta.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 11 žingsnis.
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į keptuvę ir paskleiskite ją plonu sluoksniu po visą keptuvę.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 12 žingsnis
Iškepkite ploną blyną iš abiejų pusių, kol taps auksinis.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – žingsnis Nr. 13
Paruoštą blyną aptepkite sviestu. Taip iškepkite visus mielinius blynus. Sudėkite juos į krūvas, kiekvieną iš jų patepkite sviestu.

Recepto nuotrauka: Ploni mieliniai blyneliai – 14 žingsnis
Paruošti ploni mieliniai blyneliai. Blynus patiekite šiltus, su grietine, uogiene arba ikrais.
Gero apetito!

Parašykite komentarą