
Plikyti blyneliai su pienu
Plikyti blyneliai su pienu yra puikus desertas, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius! Šie blyneliai yra lengvi, purūs ir nuostabiai skanūs. 🥞 Šiame recepte dalinsimės visais žingsniais, kaip juos pagaminti, kad jūsų blyneliai būtų tobulos tekstūros ir skonio.
Ingredientai
- 1 puodelis aukščiausios rūšies miltų 🌾
- 2 šaukštai cukraus 🍬
- 1/2 šaukštelio druskos 🧂
- 1 puodelis pieno 🥛
- 2 dideli kiaušiniai 🥚
- 50 g sviesto (ištirpinto) 🧈
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (nebūtinai) 🌼
Recepto paruošimas
1. Pirma, paruoškite ingredientus
Visus ingredientus paruoškite iš anksto. Miltai, cukrus ir druską gerai sumaišykite dideliame dubenyje. Tam jums prireiks šluotelės arba sietelio, kad ingredientai gerai susimaišytų. 🍽️
2. Paruoškite pieno mišinį
Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Gerai išplakite, kol viskas bus vienalytė masė. 🥣
3. Sujunkite sausas ir šlapias sudedamąsias dalis
Atidžiai supilkite pieno mišinį į sausą miltų mišinį. Švelniai maišykite, kol viskas gerai susimaišys. Stenkitės nepermaišyti, kad blyneliai būtų purūs. 🌪️
4. Pasiruoškite kepti
Pasirinkite didelę keptuvę arba keptuvę ir šiek tiek įšilinkite ją vidutinėje temperatūroje. Įpilkite šiek tiek aliejaus ar sviesto, kad blyneliai neprikibtų. 🧊
5. Kepkite blynelius
Pilkite nedidelį kiekį tešlos į keptuvę, formuodami apskritimus. Kepkite kiekvieną blyną maždaug 2-3 minutes arba kol ant paviršiaus atsiras burbuliukų. Tada apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes, kol blynai taps auksinės spalvos. ✨
6. Patiekite blyneliai
Patiekite karštus blynelis su mėgstamais padažais. Tai gali būti uogienė, šviežios uogos, medus ar klevų sirupas. Nepamirškite pabarstyti cukraus pudros viršuje, jei norite! 🍯🍓
Skanaus!
Naudodamiesi šiuo receptu, jūs tikrai išgausite skanius ir purius plikyčius blynelius. Jie puikiai tinka pusryčiams, deserto arba net kaip užkandis dienos eigoje. 🥰