GRIETINĖLĖS KREMAS IR CUKRAUS PUDRA TORTUI
Paprastas, skanus, purus ir universalus! Grietinėlės ir cukraus pudros kremas pyragui gaunasi orus ir švelnus. Jis tinka ne tik tortams tepti, bet ir daugeliui kitų konditerijos gaminių gaminti. Ir jis gaminamas tik iš dviejų ingredientų.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Riebi grietinėlė – 500 g
- Cukraus milteliai – 5 valgomieji šaukštai
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti grietinėlės ir cukraus pudros kremą tortui? Paruoškite reikiamus ingredientus. Grietinėlei tinka 33 % riebumo grietinėlė. Naudokite tik natūralų. Jei imsite mažiau riebią, ji paprasčiausiai neišplaks ir liks skysta. Cukraus miltelius gaminu pati stendiniu maišytuvu. Jis šiek tiek didesnis nei pirktinis, bet grietinėlei tinka. Šiam tikslui galite naudoti kavos malūnėlį. Grietinėlė turi būti gerai atšaldyta iki 3-4 laipsnių.
- Grietinėlei paruošti paimkite sausą gilų dubenį, kad plakant nesimatytų purslų. Kad plakimas būtų geriausias, dubenį ir plaktuvą taip pat laikykite šaldytuve. Į dubenį supilkite reikiamą kiekį grietinėlės.
- Suberkite miltelinį cukrų. Aš įberiu miltelių po 1 valgomąjį šaukštą 100 g grietinėlės. Pagal savo skonį galite pasaldinti šiek tiek daugiau arba mažiau.
- Pradėkite plakti grietinėlę. Pirmiausia įjunkite mažą greitį. Leiskite grietinėlei 1-2 minutes tiesiog susimaišyti su cukraus pudra. Cukraus pudra turi turėti laiko ištirpti, kad vėliau ji nekrustelėtų ant dantų. Grietinėlė pamažu tirštės.
- Tuomet įjunkite didžiausią greitį ir plakite grietinėlę dar 3-5 minutes iki minkštų viršūnių, kol ji taps puri ir stabili. Grietinėlė turi gerai išlaikyti savo formą ir nenutekėti nuo plaktuvo. Čia svarbiausia jos nenutraukti, kitaip ji išmes vandenį ir pavirs aliejumi. Šis plakimo momentas ateina su patirtimi. Grietinėlė paruošta! Paruošę ją iš karto sunaudokite.
- Tokio kiekio ingredientų užteks maždaug 2 kg tortui, kurio biskvito skersmuo 20 cm, o aukštis 4 pyragaičiams. Tačiau tik su šiurkščiu šonų padengimu. Lyginimui reikės dar vieno kremo. Tortų sluoksniavimui galima naudoti plaktos grietinėlės ir cukraus pudros kremą. Jei norite, galite jį šiek tiek nuspalvinti maistiniais dažais, pavyzdžiui, rožiniais.
- tirštu grietinėlės kremu galite užpildyti kreminius tortus. Gaminkite su malonumu!
Į tokį sviesto kremą skoniui, jei norite, galite įpilti šiek tiek vanilino.