Salierų sriuba
Išvirkite šviežios, mažai kalorijų turinčios salierų sriubos partiją – tai sveiki ir sotūs daržovių pietūs ar vakarienė. Patiekite su gabalėliais traškios duonos.
Ingredientai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 300 g salierų, supjaustytų griežinėliais ir pašalintomis kietomis gyslomis
- 1 nulupta česnako skiltelė
- 200 g bulvių, nuluptų ir supjaustytų gabalėliais
- 500 ml daržovių sultinio
- 100 ml pieno
- duonos su plutele, patiekti
Metodas
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite salierus, česnakus ir bulves ir apvoliokite aliejuje. Įpilkite šlakelį vandens, įberkite didelį žiupsnelį druskos ir reguliariai maišydami virkite 15 min.
- Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 20 min., kol bulvės suirs ir salierai suminkštės. Sriubą sutrinkite trintuvu, tada supilkite pieną ir dar kartą sutrinkite. Pagardinkite pagal skonį. Patiekite su traškia duona.