kaip padaryti karamele

KAIP PASIGAMINTI NAMINĖS KARAMELĖS

Tiksliai paaiškiname, kaip pasigaminti naminės karamelės. Turtingas ir skanus, šis paprastas karamelės padažas puikiai tinka įvairiems receptams!

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 1 puodelis cukraus
  • 6 šaukštai nesūdyto kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 puodelio grietinėlės
  • 1/2-1 arbatinis šaukštelis jūros druskos

INSTRUKCIJOS

  1. Puode su sunkiu dugnu kaitinkite cukrų ant vidutinės ugnies, kol jis visiškai ištirps, maždaug kas 20 sekundžių atsargiai sukdami keptuvę. Prieš lėtai tirpdamas cukrus pradės formuoti gumulėlius. Būkite kantrūs ir stebėkite, ar nesudegs.
  2. Kai cukrus ištirps, iš karto nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą. Mišinys smarkiai burbuliuos. Jūs viską darote teisingai.
  3. Tada supilkite grietinėlę ir 1/2 arbatinio šaukštelio jūros druskos. Maišykite, kol viskas susijungs. Paragaukite šaukštą atvėsusios karamelės. Jei norite, pagal skonį įberkite likusios jūros druskos!
  4. Supilkite į nedidelį dubenėlį ar puodelį ir prieš naudodami leiskite visiškai atvėsti.

PASTABOS

  • Įsitikinkite, kad naudojate aukštos kokybės sviestą! Karamelė gaminama iš tiek nedaug ingredientų, kad sviesto ir grietinėlės kokybė tikrai atsiskleidžia!
  • Jei norite tirštesnės karamelės, įpilkite tik 1/3 puodelio grietinėlės!
  • Pabaigoje drąsiai pridėkite bet kokių norimų priedų. Mes mėgstame įmaišyti šaukštelį vanilės ekstrakto, cinamono, imbiero… variantų yra begalė!
  • Karamelę galima laikyti sandariame inde šaldytuve 1 mėnesį arba šaldiklyje 3 mėnesius!

Parašykite komentarą