Plakta kiaušinienė su dešra

Skanių ir sočių pusryčių galima pasigaminti iš nebrangių ingredientų, kurių tikriausiai turite savo šaldytuve. Kiaušinienė su dešra yra skani, aromatinga ir paruošiama per kelias minutes.

Produktai Plakta kiaušinienė su dešra

Ingredientai (1 porcijai)
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Rūkytos (arba virtos) dešros – 50 g.
Augalinis aliejus – 10 g
Druska – pagal skonį
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušinienė su dešra
Recepto nuotrauka: Kepti kiaušiniai su dešra – 1 žingsnis.
Paruoškite visus ingredientus.
Dešrą rinkitės pagal skonį: virtą arba rūkytą.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su dešra – 2 žingsnis
Išimkite dešrą iš apvalkalo. Supjaustykite plonais griežinėliais.

Recepto nuotrauka: Dešra glazūruoti kiaušiniai – 3 žingsnis
Įkaitinkite aliejų nedidelėje keptuvėje (aš naudojau 18 cm skersmens) ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytas dešreles.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su dešra – 4 žingsnis
Kepkite po 1-1,5 minutės iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.

Receptas nuotrauka: Dešra glazūruoti kiaušiniai – žingsnis #5
Į vidurį atsargiai įmuškite kiaušinį, kad trynys liktų nepažeistas. Pipirai ir druska, atsižvelgiant į tai, kad dešra yra gana sūri.
Virkite ant vidutinės ugnies apie 2-2,5 minutės, kad kiaušinio trynys išliktų nepažeistas, o baltymas sustingtų. Jei nemėgstate skysto trynio, virkite kiaušinius uždengę dangčiu.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su dešra – 6 žingsnis
Kepti kiaušiniai su dešra paruošti – patiekite iš karto.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai su dešra – žingsnis #7
Gero apetito!

Parašykite komentarą