Frittata yra itališkas omletas su įvairiais priedais. Galite pasigaminti skanią fritatą su dešra, svogūnais ir sūriu. Duonos pagrindu pagaminta fritata, iškepta serviravimo lėkštėje, yra itin apetitiškas patiekalas, o ant viršaus uždėta vyšninių pomidorų širdelė jį paverčia Valentino dovana. Štai kaip paprasta pasigaminti itališkus pusryčius dviese patogiai įsitaisius namuose.
Produktai Frittata su dešra ir sūriu, kepta duonoje
Ingredientai (2 porcijoms)
Ruginė duona (Darnitzky) – 2 riekelės
Kiaušiniai – 2 vnt.
Dešra (saliamis) – 30 g
Svogūnai – 20 g
Kietasis sūris – 15-20 g
Vyšniniai pomidorai – 4 vnt.
Pomidorų pasta – 1 šaukštelis.
Sviestas – 1 šaukštelis.
Druska – 1 žiupsnelis
Džiovinti bazilikai – 1 žiupsnelis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Frittata su dešra ir sūriu, kepta duonoje
Recepto paruošimo nuotrauka: Frittata su dešra ir sūriu – 1 žingsnis
Paruoškite produktus (svogūnai nepateikti paveikslėlyje).
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 2 žingsnis
Smulkiais kubeliais supjaustykite nuluptą svogūną ir dešrą.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 3 žingsnis
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite 1/3 aliejaus. Kepkite svogūną ir dešrą 3 minutes, maišydami.
Recepto nuotrauka: Frittata su dešra ir sūriu, kepta duonoje – 4 žingsnis
Dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir bazilikus. Plakite plaktuvu.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 5 etapas.
Sudėkite dešrą ir svogūną. Išmaišykite, kad susijungtų.
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
Recepto nuotrauka: Duonoje kepta dešra ir sūris – 6 žingsnis
Iš duonos riekelių stikline išpjaukite du apskritimus.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 7 etapas.
Duoną lengvai iškočiokite kočėlu.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 8 žingsnis
Prie kiekvieno pomidoro nupjaukite „kepurėlę atgal” maždaug 45 laipsnių kampu, laikydami už šono.
Sudėkite pomidorų širdeles, išlygindami skilteles (šiame recepte nupjautų „kepurėlių” neprireiks). Pritvirtinkite dantų krapštukais.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 9 žingsnis
Keksiukų formeles gausiai ištepkite sviestu.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 10 žingsnis
Paspauskite pirštais, kad duonos riekelės pasiskirstytų po visą formelės vidų.
Apšlakstykite dugną pomidorų pasta.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – 11 žingsnis
Supilkite kiaušinių mišinį.
Į vidurį sudėkite širdeles.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 10-15 minučių.
Recepto nuotrauka: Frittata su dešra ir sūriu, kepta duonoje – žingsnis Nr. 12
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – žingsnis Nr. 13
Išimkite patiekalą iš orkaitės. Kiaušinių masė tapo tirštesnė ir dantų krapštukus galima išimti.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – žingsnis #14
Apibarstykite fritatą sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 5 minutėms.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – žingsnis #15
Leiskite paruoštam patiekalui 5 minutes šiek tiek atvėsti. Tada išimkite fritatą iš skardos puodelių.
Recepto nuotrauka: Dešros ir sūrio frittata, kepta duonoje – žingsnis #16
Paruošta duonoje kepta dešros ir sūrio fritata.
Gero apetito!