Placinda su moliūgais

Ruduo…. Moliūgų metas. Daugelis namų šeimininkių neranda jiems pritaikymo. Tačiau daržovės yra labai skanios ir sveikos. Pabandykime pasigaminti moliūgų platzinda. Šis patiekalas anksčiau buvo gaminamas beveik kiekvienuose namuose, tačiau dabar nepelnytai pamirštas. Išbandykime moliūgų patzindos receptą kartu…

Sudedamosios dalys

Moliūgų pačindui paruošti reikia:

  • 500 ml rauginto pieno (išrūgų);
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis acto ir sviesto sodos;
  • miltų (tiek, kiek reikės tešlai);
  • Įdarui:
  • 500 g moliūgų;

Virimo procedūra

  1. Sumaišykite raugintą pieną su cukrumi, druska ir augaliniu aliejumi, įmaišykite acte ištirpintą sodą.
  2. Palaipsniui berkite miltus, kol tešla nebelips prie rankų.
  3. Padalykite tešlą į 12 dalių.
  4. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite iki plonos plutos. Ant viršaus sudėkite tarkuotą moliūgą ir pabarstykite cukrumi.
  5. Tada paimkite kraštus priešingose pusėse ir suspauskite viduryje.
  6. Tuomet paimkite likusius kraštus ir suspauskite viduryje.
  7. Dabar turime išdėstyti kampus. Ištieskite juos ir suspauskite ratu ta pačia kryptimi.
  8. Kai moliūgų patinda bus suformuota, dėkite ją į įkaitintą keptuvę, pateptą augaliniu aliejumi. Pirmiausia apkepkite pusę su apsaugomis.
  9. Kai mūsų moliūgų patinda paruduos, apverskite ją į kitą pusę ir uždenkite keptuvę dangčiu. Kad garų pagalba jis iškeptų viduje. Taip pat palaipsniui apkepkite likusius platinukus.
  10. Tai mūsų sukurtos grožybės.
  11. Mūsų mėgstamiausias rudens patiekalas jau paruoštas. Kol yra moliūgų, nepraleiskite progos pasimėgauti moliūgų platzinda.
  12. Gero apetito!

Parašykite komentarą