Siūlau namuose pasigaminti nuostabų ir labai skanų „Bounty” pyragą. Pyragas ypač patiks garsiojo batonėlio mėgėjams, nes labai primena jo skonį. Receptas gana paprastas. „Bounty Cake” yra toks naminis ir jaukus! Arbatai, giminaičiams ir draugams tai puikus pasirinkimas!
Sudedamosios dalys
Bounty pyragui paruošti reikės:
- Tešlai:
- kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 80 gr;
- kakavos miltelių – 20 gr;
- cukraus – 120 gr;
- kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;
- 10-20 proc. grietinėlės, kad susigertų padažas.
- Sluoksniui:
- kokosų drožlių – 130 g;
- cukraus – 100 gr;
- pieno – 200 ml;
- Sviestas – 100 gr.
- Šokoladiniam glajui:
- kakavos miltelių – 4 šaukštai;
- pieno – 100 ml;
- cukraus – 4 šaukštai;
- sviestas – 50 gr.
Metodas
- Į kiaušinius suberkite šiek tiek cukraus ir plakite mikseriu, kol kiaušiniai taps putoti. Tada suberkite likusį cukrų ir toliau plakite dalimis. Plakite apie 5-7 minutes, kol mišinys padidės ir pašviesės.
- Miltus sumaišykite su kakavos milteliais ir kepimo milteliais.
- Persijokite sausą mišinį ir dalimis įmaišykite į kiaušinių masę, kiekvieną kartą atsargiai maišydami iš apačios į viršų medine arba plastikine mentele.
- Kepimo formos (maždaug 18-20 cm skersmens) dugną išklokite pergamentu ir supilkite tešlą (tešlos konsistencija panaši į blynų tešlą).
- Pyragą kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, išimkite ir visiškai atvėsinkite.
- Paruoškite sluoksnį: pieną, cukrų ir sviestą supilkite į puodą.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps, tada įmaišykite kokoso drožles.
- Išmaišykite ir maišydami virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių. Mišinys sutirštės, o kokosai sugers skystį. Palikite mišinį atvėsti.
- Atvėsusį tortą perpjaukite į 2 dalis, kiekvieną dalį pamirkykite grietinėlėje (maždaug po 5 valgomuosius šaukštus kiekvienai daliai).
- Visą kokosų mišinį užtepkite ant pyrago dugno ir išlyginkite viršų bei kraštus.
- Uždenkite antrąja pyrago dalimi ir šiek tiek prispauskite.
- Paruoškite šokolado glajų: sumaišykite kakavos miltelius su cukrumi, įmaišykite pieną. Mišinį virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įdėkite sviesto ir troškinkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes. Atvėsinkite glajų iki kambario temperatūros ir užpilkite ant viso „Bounty” pyrago, mentele išlyginkite viršų ir šonus. Dėkite pyragą į šaldytuvą 40-50 minučių, pabarstykite kokosu ir vėl dėkite į šaldytuvą bent 6-8 valandoms.
- Pagal šį receptą namuose paruoštas „Bounty” pyragas yra labai skanus, švelnus ir kvapnus. Labai rekomenduoju, labai skanu!
- Mėgaukitės savo apetitu!