Pitos suktinukus su obuolių įdaru galima iškepti keptuvėje per kelias minutes. Obuoliai puikiai papildo neraugintą pitos tešlą, todėl suktinukai yra skanūs ir labai aromatingi. Šis nepretenzingas patiekalas puikiai tinka užkandžiams ar arbatos vakarėliui namuose. Obuoliai turi būti tvirti, su rūgštelės atspalviu. Rekomenduoju šį receptą visiems!
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti lavašo suktinukus su obuoliais keptuvėje, mums reikės:
- lavašas – 2 vnt;
- obuoliai – 4 vnt;
- sviesto – 40 gr;
- cukraus – 3 šaukštai;
- cinamono – žiupsnelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- augalinio aliejaus kepimui.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, kol taps skystas, suberkite cukrų ir išmaišykite.
- Nuplaukite obuolius ir sutarkuokite juos stambia tarka, palikdami odelę. Tarkuotus obuolius sudėkite į keptuvę su sviestu ir cukrumi. Retkarčiais pamaišydami virkite obuolius 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada įmaišykite cinamoną, tada nuimkite lavašo įdarą nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Supjaustykite lavašo lakštus 15 x 15 cm dydžio kvadratėliais. Dubenyje šakute lengvai įmuškite kiaušinį ir kiaušinių plakinys paruoštas.
- Į kiekvieną pitos kvadratėlį dėkite po 1 valgomąjį šaukštą obuolių įdaro, perkeldami jį į vieną iš pitos kraštų.
- Suvyniokite pitos šonus ant įdaro ir susukite į voką. Visus pitos suktinukus su obuoliais suformuokite vienodai (turėjau 13 suktinukų).
- Vokelius iš abiejų pusių pamerkite į kiaušinio plakinį.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ją ir sudėkite vokus.
- Apkepkite lavašo vokelius su obuoliais iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
- Skanius ir kvapnius vokelius su obuoliais patiekite dar šiltus, tačiau jie labai skanūs ir atvėsę. Štai kaip greitai ir lengvai keptuvėje galite pasigaminti puikų lavašo pyragą arbatai!
- Gero apetito!