pievagrybiu padazas su grietine

Grybai grietinės padaže

Ar esate grybų mėgėjas? Šis grybų receptas toks paprastas, o iš jų galima pagaminti aromatingą garnyrą. Jis puikiai dera su bulvių koše.

Ingredientai

  • 1 lb pievagrybių, baby bella’s, cremini arba pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio arba 2 maži svogūnai
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai grietinės
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Susmulkintas žaliasis svogūnas, nebūtina papuošti

Instrukcijos

  1. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Pievagrybius supjaustykite 1/4 colio storio griežinėliais.
  2. Vidutinėje, nepridegančioje keptuvėje 1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus kelias minutes arba kol svogūnai įgaus auksinę spalvą, pakepinkite.
  3. Atskiroje didelėje keptuvėje 1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus pakepinkite griežinėliais pjaustytus grybus, kol suminkštės. Jei reikia, nusausinkite sulčių perteklių; palikite nedidelį kiekį sulčių.
  4. Sudėkite grybus ir svogūnus. Įpilkite 3 valg. š. grietinės ir pagal skonį pabarstykite druska bei pipirais.

Parašykite komentarą