Grybai grietinės padaže
Ar esate grybų mėgėjas? Šis grybų receptas toks paprastas, o iš jų galima pagaminti aromatingą garnyrą. Jis puikiai dera su bulvių koše.
Ingredientai
- 1 lb pievagrybių, baby bella’s, cremini arba pievagrybių
- 1 vidutinio dydžio arba 2 maži svogūnai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 3 šaukštai grietinės
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Susmulkintas žaliasis svogūnas, nebūtina papuošti
Instrukcijos
- Smulkiai supjaustykite svogūnus. Pievagrybius supjaustykite 1/4 colio storio griežinėliais.
- Vidutinėje, nepridegančioje keptuvėje 1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus kelias minutes arba kol svogūnai įgaus auksinę spalvą, pakepinkite.
- Atskiroje didelėje keptuvėje 1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus pakepinkite griežinėliais pjaustytus grybus, kol suminkštės. Jei reikia, nusausinkite sulčių perteklių; palikite nedidelį kiekį sulčių.
- Sudėkite grybus ir svogūnus. Įpilkite 3 valg. š. grietinės ir pagal skonį pabarstykite druska bei pipirais.