šokolado receptas

PAPRASTAS IR SKANUS ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Pats skaniausias, sultingas, orus, švelnus, skirtas šventei! Paprastas ir skanus šokoladinis pyragas iškeptas viename pyrage, kuris vėliau supjaustomas. Gaunasi aukštas tortas, pamirkytas sviestiniame kreme, aplietas šokoladiniu glajumi. Jį galite papuošti kaip tik norite: uogomis, vaisiais, cukruotais vaisiais, riešutais.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

BISKVITUI::

  • Kiaušiniai – 4 PC.
  • Cukrus – 200 gr
  • Kvietiniai miltai – 230 gr
  • Pienas – 160 ml
  • Sviestas – 80 gr
  • kakavos milteliai – 2 table.l
  • Kepimo soda – 0.3 Arbatinis šaukštelis

KREMUI::

  • Riebi grietinėlė – 500 gr
  • Cukraus milteliai – 150 gr

GRIETINĖLĖMS::

  • Sviestas – 2 table.l
  • Juodasis šokoladas – 150 gr
  • Grietinėlė – 100 gr

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti paprastą ir skanų šokoladinį pyragą? Paruoškite ingredientus. Paimkite aukščiausios rūšies miltų. Kiaušinius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Į gilų ir platų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir kelias minutes viską plakite mikseriu iki purumo.
  2. Kol plakami kiaušiniai, supilkite pieną į puodą ir pastatykite ant viryklės. Sudėkite sviestą ir užvirinkite pieną. Palaukite, kol sviestas visiškai ištirps. Persijokite miltus į atskirą dubenį, įberkite į juos sodos. Į plaktus kiaušinius pakaitomis pilkite miltų ir pieno mišinį. Paprastai užtenka 2-3 rinkinių. Švelniai viską įmaišykite (neperplakite!) į tešlą rankomis, naudodami plaktuvą, kad tešla neprarastų savo spindesio. Švelniai įmaišykite ir kakavą.
  3. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą (20 cm) ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-60 minučių. Sutelkite dėmesį į savo orkaitę. Paruoštas biskvitas paspaudus atšoka. Išimkite jį iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad atvėstų. Prieš surinkdami pyragą, biskvitą perpjaukite į 3 sluoksnius.
  4. Kremui naudokite grietinėlę, kurios riebumas ne mažesnis kaip 33 % (mažiau riebalų nepadės išplakti). Atšaldytą grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki purios, standžios grietinėlės. Patarimų, kaip teisingai išplakti grietinėlę, skaitykite toliau po žingsniais.
  5. Biskvitinius sausainius pamirkykite sirupe (galite naudoti šokoladą, cukrų arba tiesiog vandenį), sluoksniuokite su kremu ir surinkite tortą. Torto viršų ir šonus taip pat aptepkite kremu ir pasistenkite kuo geriau sulyginti. Tai būtina, kad paruoštas tortas po šokoladiniu glajumi atrodytų lygus. Surinktą tortą kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
  6. Šokoladiniam glajui šokoladą sulaužykite gabalėliais, užpilkite ant kremo ir pastatykite į rūsį. Nuolat maišydami ištirpinkite šokoladą ir išlydykite masę iki vientisos konsistencijos. Išimkite masę ir sudėkite į ją sviestą. Maišykite, kad jis ištirptų. Jei glajus per tirštas, šiame etape galite įpilti šiek tiek grietinėlės. Paruoštą glajų atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  7. Prieš užliedami tortą šokoladu, įdėkite jį valandai į šaldiklį. Tada tortą apliekite šokoladiniu glajumi. Leiskite šokolado pertekliui nubėgti. Pyrago dugną apibarstykite tarkuotu šokoladu ir padėkite ant paruošto paviršiaus. Ar tai būtų lėkštė, ar torto viršus. Dėl to, kad prieš pilant tortas buvo šiek tiek užšaldytas, su juo patogu dirbti ir imti į rankas. Paruoštą tortą pagal savo skonį papuoškite sezoninėmis uogomis ar vaisiais. Malonaus arbatos vakarėlio.

Parašykite komentarą