omletas su pomidorais

Omletas su pomidorais, sūriu ir žolelėmis

Omletas yra bene populiariausi pusryčiai, mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų patiekalas. Jį labai lengva paruošti ir galima be galo daug eksperimentuoti – pridėti daržovių, grybų, kepti keptuvėje arba orkaitėje. Yra daugybė jo paruošimo variantų. Šis omleto receptas yra tradicinis, tačiau įdomiai pateiktas.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • vištienos kiaušiniai 4 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai 20 vnt.
  • Pienas 100 ml
  • sūris 45 g
  • sviesto 20 g
  • smulkintų žalumynų 1 sauja
  • druskos 1 žiupsnelis

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pomidorus supjaustykite ketvirč
  2. Į kepimo indą įmuškite kiaušinius.
  3. Kiaušinius plakite plaktuvu 20-30 sekundžių. Supilkite pieną, druską ir maišykite, kol susijungs.
  4. Pastatykite keptuvę ant viryklės (vidutinė kaitra). Kai keptuvė įkaista, joje ištirpinkite gabalėlį Sudėkite pomidorus ir kelias minutes patroškinkite.
  5. Supilkite kiaušinių masę į keptuvę ir lengvai išmaišykite (apie 20 sekundžių), ši sąlyga būtina, kad omletas visiškai iškeptų.
  6. Sudėkite žalumynus, uždenkite ir palikite ant viryklės 3-4 minutes. Kai omletas beveik sustings, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir sudėkite tarkuotą sūrį. Palikite pastovėti 15 sekundžių. Tada nukelkite indą nuo ugnies ir susukite voką (omleto kraštus iš trijų pusių suvyniokite į vidų).
  7. Dėkite omletą į lėkštę, jei norite, galite pridėti žalumynų, tarkuoto sūrio ir vyšninių pomidorų puselių. Gero apetito!

Parašykite komentarą