
Omletas su pomidorais, sūriu ir žolelėmis
Omletas yra bene populiariausi pusryčiai, mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų patiekalas. Jį labai lengva paruošti ir galima be galo daug eksperimentuoti – pridėti daržovių, grybų, kepti keptuvėje arba orkaitėje. Yra daugybė jo paruošimo variantų. Šis omleto receptas yra tradicinis, tačiau įdomiai pateiktas.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- vištienos kiaušiniai 4 vnt.
- Vyšniniai pomidorai 20 vnt.
- Pienas 100 ml
- sūris 45 g
- sviesto 20 g
- smulkintų žalumynų 1 sauja
- druskos 1 žiupsnelis
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pomidorus supjaustykite ketvirč
- Į kepimo indą įmuškite kiaušinius.
- Kiaušinius plakite plaktuvu 20-30 sekundžių. Supilkite pieną, druską ir maišykite, kol susijungs.
- Pastatykite keptuvę ant viryklės (vidutinė kaitra). Kai keptuvė įkaista, joje ištirpinkite gabalėlį Sudėkite pomidorus ir kelias minutes patroškinkite.
- Supilkite kiaušinių masę į keptuvę ir lengvai išmaišykite (apie 20 sekundžių), ši sąlyga būtina, kad omletas visiškai iškeptų.
- Sudėkite žalumynus, uždenkite ir palikite ant viryklės 3-4 minutes. Kai omletas beveik sustings, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir sudėkite tarkuotą sūrį. Palikite pastovėti 15 sekundžių. Tada nukelkite indą nuo ugnies ir susukite voką (omleto kraštus iš trijų pusių suvyniokite į vidų).
- Dėkite omletą į lėkštę, jei norite, galite pridėti žalumynų, tarkuoto sūrio ir vyšninių pomidorų puselių. Gero apetito!