Bandelės su mielėmis keptuvėje

Keptuvėje kepti mieliniai plokštainiai yra labai skanus ir sotus kepinys. Šių bandelių skonis man asocijuojasi su vaikyste, kai mama jas kepdavo, o mes valgydavome su uogiene ar medumi ir gerdavome skanų naminį pieną. Dabar mama tokius plokštainius gamina anūkams, o aš – dukrai.

Sudedamosios dalys

Norint keptuvėje pasigaminti mielinių plokštainiukų, reikės:

  • pieno – 200 ml;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – žiupsnelis;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • miltai – 500-550 gr;
  • šviežių mielių – 20 g;
  • kepimui skirto aliejaus.

Maisto gaminimo procesas

  1. Pašildykite pieną iki kambario temperatūros. Įsitikinkite, kad jis yra šiltas, o ne karštas.
  2. Į pieną įmaišykite mieles ir cukrų ir palikite 10 minučių.
  3. Tada įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
  4. Po truputį suberkite persijotus miltus ir išminkykite minkštą tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
  5. Uždenkite dubenį su tešla rankšluosčiu ir palikite šiltoje, nuo skersvėjų apsaugotoje vietoje 1 valandai.
  6. Kai tešlos tūris padvigubės, galite pradėti su ja dirbti.
  7. Atitraukite tešlą ir padalykite ją į keturias lygias dalis. Tešlą iškočiokite į 1,5-2 cm storio apskritimą ir kiekvieną gabalėlį subadykite peiliu arba šakute. Palikite pakilti 5-7 minutes.
  8. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kiekvieną tešlos gabalėlį iš abiejų pusių, kol apskrus.
  9. Kepdami lašinukus laikykite mažesnę nei vidutinę kaitrą, nes kitaip jie neiškeps ir viduje bus sudrėkę.
  10. Nukelkite keptuvėje iškeptas mielines plokštainio riekeles nuo ugnies ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite karštą su pienu ir medumi.
  11. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą