Picos pagrindo tešla Receptas


Picos pagrindo tešla

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų 🌾
  • 300 ml šilto vandens 💧
  • 7 g sausų mielių 🍞
  • 1 šaukštas cukraus 🍬
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 🫒
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos 🧂

Instrukcijos:

  1. Mielių paruošimas:

    Pirmiausia, paimkite šiltą vandenį ir supilkite jį į dubenį. Į vandenį įberkite cukrų ir sausas mieles, gerai išmaišykite. Leiskite mielėms brinkti apie 5-10 minučių, kol pavirs putojančia masa.

  2. Tešlos paruošimas:

    Didesniame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus ir druską. Padarykite viduryje duobutę, į kurią supilkite išbrinkusias mieles ir alyvuogių aliejų.

    Palaipsniui maišykite miltus su skysčiu, kol tešla ims formuotis.

  3. Tešlos minkymas:

    Tešlą perkelkite ant miltuoto paviršiaus ir minkykite apie 10-15 minučių, kol ji taps elastinga ir lygi. 👐

  4. Tešlos kėlimo procesas:

    Paruoštą tešlą suformuokite į rutulį ir dėkite į lengvai aliejumi pateptą dubenį. Uždenkite dubenį švaria šluoste arba folija, ir leiskite tešlai kyti šiltijoje vietoje apie 1-2 valandas, kol ji padvigubės. 🌞

  5. Formavimas:

    Kai tešla pakyla, išimkite ją iš dubens ir šiek tiek minkykite, kad išleistumėte orą. Padalinkite tešlą į dvi dalis, kad gautumėte dvi picas. Kiekvieną dalį suformuokite į diską ir plokštinkite su rankomis arba kočėlu ant miltuoto paviršiaus, kol pasieksite tinkamą storį.

  6. Pica paruošta kepimui:

    Pasiruoškite picą pagal savo mėgstamus ingredientus! Išdėkite padažą, sūrį ir papildomas užpildas 🌶️🥩🥬. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220°C, apie 12-15 minučių arba kol picų kraštai taps auksiniai ir traškūs.

Patarimai:

  • Naudokite šviežiai malti miltus, kad tešla būtų kuo skanesnė. 🥖
  • Jei norite, į tešlą galite pridėti žolelių ar prieskonių, pavyzdžiui, oregano ar baziliko, kad suteiktumėte daugiau skonio.
  • Tešlą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų, tačiau prieš naudojimą leiskite jai sušilti iki kambario temperatūros.

Skanaus! 🍕

Parašykite komentarą