Persikų uogienė
Persikų uogienė yra skanus ir aromatingas užkandis, tinkantis tiek prie pusryčių, tiek kaip desertas. Jos paruošimas nėra sudėtingas, o skonis – nuostabus! 🥭🍑
Ingredientai:
– 1 kg prinokusių persikų (apie 4-5 didelius persikus) 🍑
– 500 g cukraus (priklausomai nuo saldumo pageidavimų) 🍬
– 1 citrina (sultims ir žievelei) 🍋
– 1/2 šaukštelio cinamono (pasirinktinai) 🌿
– 1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto (pasirinktinai) 🍦
Paruošimas:
1. Persikų paruošimas:
Pradėkite nuo persikų nuplovimo. Pjaustykite persikus per pusę, išimkite kauliukus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais. Jei norite, galite nulupti persikus, tačiau žievelė suteikia papildomą skonį. 🍑
2. Cukraus ir citrinos paruošimas:
Persikus sudėkite į didelį puodą, pridėkite cukrų ir išspaustas citrinos sultis. Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti 30 minučių, kad persikai atiduotų sultis. Sultys padės greičiau ištirpti cukrui. 🍋
3. Virimas:
Po pusvalandžio, kai persikai yra suminkštėję ir išleido sultis, uždėkite puodą ant vidutinės ugnies. Kai mišinys pradės virti, sumažinkite ugnį ir leiskite jam virti apie 30–40 minučių. Nuolat maišykite, kad nelaikytųsi prie dugno. 🌡️
4. Konsistencijos tikrinimas:
Kai uogienė virė, patikrinkite jos konsistenciją. Norėdami tai padaryti, galite išmėginti šį metodą: ant lėkštutės užlašinkite šiek tiek uogienės, palaukite, kol atvės, ir patikrinkite, ar ji pakankamai stingsta. Jei reikia, virkite dar kelias minutes. 🥄
5. Skonio priderinimas:
Prieš išimdami uogienę, pridėkite cinamoną ir vanilės ekstraktą, jei norite, kad uogienė turėtų dar gilesnį skonį. Gerai išmaišykite ir palikite dar virti 5 minutes. 🌹
6. Uogienės supilstymas:
Išimkite puodą iš ugnies ir leiskite uogienei šiek tiek atvėsti. Po to, pilkite ja į sterilizuotus stiklainius. Uždenkite stiklainius sandariais dangteliais.
7. Uogienės laikymas:
Laikykite stiklainius tamsioje ir vėsioje vietoje. Persikų uogienė geriausiai išsilaikys iki 1 metų, tačiau tikėtina, kad ją suvalgysite greičiau! 😋
Patarimai:
– Uogienę galite naudoti ne tik ant duonos, bet ir kaip padažą desertams ar ledams. 🍨
– Jei esate šviežių persikų gerbėjas, galite eksperimentuoti ir su kitomis vaisių uogienėmis! 🍏
Skanaus! ✨