Penkių minučių braškių uogienė


Penkių minučių braškių uogienė 🍓

Ingredientai:

  • 500 g šviežių braškių
  • 250 g cukraus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Reikalinga įranga:

  • Virtuvinis peilis
  • Dubuo
  • Puodas
  • Šluotelė
  • Jar jarą (stiklainį) su dangteliu

Paruošimo eiga:

1. Braškių paruošimas:

  • Pirmiausia, gerai nuplaukite braškes po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus ir pesticidus. 🥤
  • Tada švariame peilyje nuimkite lapelius ir supjaustykite braškes į ketvirčius arba puseles, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. 🥣

2. Braškių marinavimas:

  • Supjaustytas braškes sudėkite į dubenį ir pabarstykite cukrumi. Gerai išmaišykite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. 🍬
  • Leiskite braškėms marinuotis apie 10-15 minučių. Per šį laiką jos išleis savo sultis. 🕒

3. Uogienės gaminimas:

  • Pasibaigus marinavimo laikui, perkelkite braškes ir jų sultis į puodą. 📦
  • Ant vidutinės ugnies užvirkite. Kai tik pradės burbuliuoti, sumažinkite ugnį ir virkite apie 5 minutes. 👩‍🍳
  • Šiame etape, jei norite, galite įpilti citrinos sulčių, jos suteiks uogienei šiek tiek rūgštumo ir pabrėš skonį. 🍋

4. Uogienės užpylimas:

  • Pasibaigus virimo laikui, minutėlę palikite, kad uogienė atvėstų. Tada supilkite ją į paruoštą stiklainį, naudodami šaukštą ar švirkštą. 🌡️
  • Uždenkite stiklainio dangteliu ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Po to, jei pageidaujate, galite laikyti šaldytuve. ❄️

5. Patiekimas:

  • Ši braškių uogienė puikiai tinka su duona, blynai, varške ar net ledais! 🍨
  • Be to, galite ją naudoti kaip tortų ar pyragų įdarą. Mėgaukitės savo pačių pagaminta uogiene! 🤗

Skanaus! 🍰

Parašykite komentarą