MĖSOS GABALĖLIUS ORKAITĖJE
Apeticija, kvapnus, skanus, vakarienei! Mėsos gabalėliai orkaitėje – patiekalas, pagal gaminimo principą primenantis kepsninę. Mėsa pirmiausia marinuojama su svogūnais ir prieskoniais, o tada kepama folijoje. Dėl to visos sultys lieka viduje, o ji gaunasi neįtikėtinai sultinga ir minkšta.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Kiauliena – 700 g
- Svogūnai (dideli) – 2 vnt.
- pomidorų pasta – 2 valgomieji šaukštai
- Augalinis aliejus – 2 valg. š.
- prieskoniai – 3 vnt.
- Sausi prieskoniai (kiaulienai) – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Paprikos – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip kepti mėsos gabalėlius orkaitėje? Paruoškite maistą. Mėsai geriausiai tinka kiauliena. Ją galite imti iš karkos, aš ėmiau šnicelius. Berkite bet kokių prieskonių, pagal savo skonį arba turimus. Augalinio aliejaus – rafinuoto, bekvapio.
- Kiaulieną nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalais. Padarykite maždaug tokio pat dydžio gabalėlius, kokie skirti kepsniams. Per maži gabaliukai gali išeiti sausi.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Sudėkite mėsą į gilų dubenį, kuriame planuojate ją marinuoti. Pabarstykite mėsą prieskoniais ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite svogūną prie mėsos ir pamuškite jį rankomis, kad išsiskirtų sultys. Išmaišykite.
- Sudėkite pomidorų pastą ir augalinį aliejų.
- Vėl išmaišykite ir palikite mėsą marinuotis vėsioje vietoje 3 valandas. Dubenį suvynioju į maistinę plėvelę ir padedu į šaldytuvą. Jei turite laiko, galite palikti mėsą marinuotis per naktį.
- Praėjus šiam laikui, marinuotą mėsą su svogūnais perkelkite ant per pusę perlenkto folijos gabalėlio.
- Uždenkite mėsą folijos kraštais ir atsargiai apvyniokite kraštus, kad kepant neišsiskirtų sultys. Saugumo sumetimais mėsą galite apvynioti dar vienu folijos sluoksniu. Perkelkite mėsą folijoje ant kepimo skardos ir 30 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
- Po pusvalandžio foliją išskleiskite, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite mėsą dar 30 minučių. Ji turėtų tapti aukso spalvos. Atminkite, kad kiekviena orkaitė yra skirtinga. Temperatūra ir kepimo laikas gali skirtis nuo nurodytų recepte. Iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės ir iš karto patiekite. Šviežios arba keptos daržovės puikiai tinka kaip garnyras. Gero apetito!
Jei norite, marinuodami mėsą galite įpilti šiek tiek skystų dūmų, tada ji dar labiau primins kepsnį.