juodieji serbentai žiemai

JUODŲJŲ SERBENTŲ KOŠĖ SU CUKRUMI BE VIRIMO ŽIEMAI

Vitamininis juodųjų serbentų skanėstas žiemai be virimo! Šias sveikas uogas žiemai galima paruošti įvairiais būdais. Tai vienas paprasčiausių būdų, nes trinti juodieji serbentai be virimo išsaugo daugiausia naudingų medžiagų.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Juodieji serbentai – 500 g
  • Cukrus – 500 g

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Paruoškite ingredientus pagal sąrašą. Jei pageidaujate, cukraus kiekį tokiame ruošinyje galima sumažinti, kad jis būtų naudingesnis. Tačiau kadangi cukrus yra konservantas, ir jo trūkumas tokiame ruošinyje gali turėti įtakos jo galiojimo laikui mažinimo kryptimi. Renkame prinokusius juoduosius serbentus arba perkame juos iš patikimo pardavėjo.
  2. Uogas kruopščiai surūšiuojame, pašaliname šiukšles ir šakeles, gerai nuplauname po tekančiu vandeniu ir išverdame į durtuvą. Leidžiame vandeniui visiškai nutekėti.
  3. Rankiniu stūmikliu arba trintuvu uogas sumalame iki vientisos masės – tyrės. Serbentus galite sumalti mėsmale. Jei norite, uogas galite pertrinti per sietelį, kad pašalintumėte odelę ir stambias sėklas, tačiau geriau to nedaryti, nes visose uogų dalyse yra naudingų medžiagų.
  4. Į indą su uogų tyrele supilkite cukrų.
  5. Išmaišykite indo turinį, kad cukrus ištirptų. Sumaltus juoduosius serbentus išdėliojame į švarius stiklainius, uždarome dangteliais, dedame ruošinį laikyti į šaldytuvą. Gero apetito!

 

Tokio gaminimo procesas toks paprastas ir greitas, kad su juo gali susidoroti net jauniausia ir pradedanti šeimininkė. Tokio pavidalo serbentai išlaikys ne tik naudingąsias medžiagas, bet ir savo skonį, todėl žiemos vakarais ne tik primins šiltas vasaros dienas, bet ir padės atsikratyti peršalimo ligų. Juoduosiuose serbentuose yra daug vitamino C, kuris padeda stiprinti organizmo imunitetą ir yra būtinas normaliai daugelio organų veiklai. Taip pat juoduosiuose serbentuose gausu vitaminų A, B ir K, rūgščių, fitoncidų, magnio, kalio, geležies, fosforo ir kitų naudingų medžiagų, kurios teigiamai veikia medžiagų apykaitos procesus, gerina virškinimo sistemos bei širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą ir padeda kovoti su peršalimo ligomis.

Parašykite komentarą