pomidoru marinavimas su actu

Pomidorai žiemai su actu

Konservuoti pomidorai – puikus užkandis prie pietų stalo darbo dienomis ir švenčių dienomis. Siūlau savo receptą, išbandytą daugelį metų. Pomidorai yra saldžiarūgščiai ir labai skanūs.

Paruošimo aprašymas:

Yra daugybė pomidorų konservavimo receptų. Kaip konservantas naudojama citrinos rūgštis, aspirinas, rūgščios slyvos, vyšninės slyvos. Aš šiuos pomidorus verdu su actu. Kartu mano stiklainiai nesprogsta, todėl drąsiai galiu jums pasiūlyti savo receptą. Aštrių patiekalų mėgėjai gali įdėti aštriųjų pipirų. Iš šių ingredientų gaunamos dviejų litrų talpos pomidorų skardinės.

Sudėtis / ingredientai:

  • pomidorai – 1 kilogramas
  • Česnakai – 4-6 Zubčikovai
  • krapų skėtis – 40 gramų
  • vyšnių lapų – 6 vnt.
  • krienų lapai – 6 vnt.
  • Svogūnų svogūnai – 1 vnt.
  • Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
  • 9 proc. acto – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas

Kaip gaminti „Pomidorai žiemai su actu”

  1. Paruoškite ingredientus pomidorams konservuoti.
  2. Sterilizuokite stiklainius ir ant dugno sudėkite pjaustytą svogūną, kurį pirmiausia reikia nuvalyti ir nuplauti.
  3. Nuplaukite krienus ir vyšnių lapus ir sudėkite į stiklainius.
  4. Į kiekvieną stiklainį įdėkite nulupto česnako.
  5. Nuplaukite pomidorus ir pripildykite jais stiklainius.
  6. Užpilkite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite sterilizuotais dangteliais ir palikite 20 minučių pastovėti. Tada vandenį supilkite į puodą. Šią procedūrą pakartokite dar kartą.
  7. Antrą kartą nuleidę vandenį, į stiklainius įpilkite druskos, cukraus ir 9 % acto. Vienam litriniam stiklainiui reikės: Reikės: 1 valgomojo šaukšto acto, 2 valgomųjų šaukštų cukraus ir 0,5 valgomojo šaukšto rupios druskos.
  8. Trečią kartą į stiklainius supilkite verdantį vandenį ir užsukite juos dangteliais. Apverskite aukštyn kojomis, apvyniokite antklode ir laikykite, kol stiklainiai visiškai atvės. Puikus pomidorų užkandis žiemai paruoštas.

Parašykite komentarą