Paruošti sluoksniuotos tešlos paplotėliai su sūriu

Paruošta sluoksniuota tešla yra puikus pagalbininkas virtuvėje. Su ja per kelias minutes galima lengvai pagaminti daugybę pyragų, pyragaičių, bandelių, bandelių, sluoksniuotos tešlos pyragaičių ir kt. su įvairiais įdarais pagal savo skonį. Tešlą galite pasigaminti iš anksto ir užšaldyti ją sluoksniais arba galite nusipirkti paruoštos sluoksniuotos tešlos (mielinės arba be mielių) ir naudoti ją tada, kai jos prireiks. Šiandien siūlau pasigaminti sluoksniuotos tešlos pyragą su sūriu.

Sudedamosios dalys

Paruoštiems sluoksniuotos tešlos paplotėliams su sūriu pagaminti reikės (8 paplotėliams):

  • 400-450 g sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinį patepti riebalais;
  • 2-3 valgomuosius šaukštus miltų tešlai išminkyti;
  • 1 valgomasis šaukštas baltųjų sezamų sėklų (nebūtina);
  • 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų (nebūtina).
  • Įdarui:
  • 150 g kietojo sūrio;
  • 150 g kietojo sūrio; 150 g mėlynojo sūrio.

Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia pagaminkite sūrio įdarą. Tam reikia sutarkuoti sūrį ir jį sumaišyti. Padalykite sūrio masę į 8 lygias dalis ir iš kiekvienos iškočiokite rutuliuką.
  2. Pabarstykite darbo paviršių miltais, išklokite pusę sluoksniuotos tešlos (naudojau paruoštus kvadratinius tešlos lakštus). Tešlą supjaustykite į 4 vienodus kvadratus (žr. nuotrauką).
  3. Į kiekvieno paruoštos sluoksniuotos tešlos kvadrato vidurį dėkite sūrio įdaro.
  4. Pirmiausia prijunkite vieną priešingą kampą,
  5. Tada sudėkite kitus kampus.
  6. Tokiu pat būdu suvyniokite likusius paplotėlius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba silikoniniu kepimo kilimėliu ir sudėkite sluoksniuotą tešlą.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinį suplakite šakute, aptepkite juo sluoksniuotą tešlą ir pabarstykite sezamo sėklomis bei linų sėmenimis.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.
  9. Sluoksniuotą tešlą galite patiekti su sūriu, purią ir kvapnią.
  10. Gero apetito! Valgykite su malonumu!

Parašykite komentarą