Paruošta sluoksniuota tešla su kondensuotu pienu ir sviestu Napoleono pyragas

Jei nemėgstate dirbti su tešla arba paprasčiausiai neturite tam laiko, Napoleono tortą galite pagaminti iš paruoštos (komercinės) sluoksniuotos tešlos su virinto sutirštinto pieno, sviesto ir grietinės kremu. Labai svarbu, kad pyragas šaldytuve mirktų bent 8 valandas, kaip ir klasikinis „Napoleonas”. Išmirkęs sluoksniuotos tešlos pyragas yra švelnus ir labai skanus. Jei norite, į kremą galite įmaišyti šviežių uogų (aš įmaišiau aviečių), kurios suteiks tortui gražaus uogų poskonio, tačiau tai nėra būtina. Pagal šį nesudėtingą receptą pagamintas „Napoleono” pyragas gaunasi minkštas ir gerai įmirkęs, todėl jis bus verta arbatos vakarėlio su draugais ir giminaičiais puošmena!

Sudedamosios dalys

Norėdami paruošti sluoksniuotą pyragą „Napoleonas” su kondensuotu pienu ir sviestu, turime:

  • Paruošta (pirkta) sluoksniuota tešla – 500 g.
  • Kremui:
  • sviestas – 200 gr;
  • 20 % riebumo grietinė – 200 gr;
  • virinto sutirštinto pieno – 200 gr;
  • Avietės (arba kitos uogos) – 100 gr (nebūtina);
  • Šokoladas arba sausainiai papuošimui (nebūtina).

Maisto gaminimo procesas

  1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje.
  2. Mano sluoksniuotos tešlos pyragas buvo dviejų stačiakampių formų. Tešlą lengvai iškočiokite kočėlu ir perkelkite į tefloniniu kilimėliu (arba kepimo popieriumi) išklotą kepimo skardą.
  3. Kepkite „Napoleono” tešlą 20-25 minutes (kol taps auksinė) 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  4. Paruoštą tešlą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis (atskirkite viršų nuo apačios).
  5. Dabar apie torto kremą. Prieš tai išimkite sviestą, kad kambario temperatūroje jis būtų pakankamai minkštas. Minkštą sviestą 5 minutes plakite mikseriu, tada supilkite virtą sutirštintą pieną.
  6. Sviestą ir kondensuotą pieną išsukite mikseriu iki vientisos masės, tada supilkite grietinę ir maišykite nedideliu greičiu iki vientisos masės.
  7. Pirmąjį pyragą padėkite ant lėkštės ir patepkite dalimi kremo.
  8. Jei norite, ant viršaus užberkite uogų (turiu aviečių).
  9. Uždenkite kitą pyragą, lengvai paspauskite, taip pat aptepkite kremu ir, jei norite, aptepkite uogomis. Taip surinkite visą pyragą. Likusiu kremu aptepkite torto viršų ir šonus ir palikite pastovėti šaldytuve per naktį.
  10. Prieš patiekiant paruoštą sluoksniuotą „Napoleono” pyragą galima apibarstyti tarkuotu šokoladu (arba sausainių trupiniais).
  11. Jei norite, papuoškite Napoleono pyrago viršų šviežiomis uogomis ir patiekite. Šios paruoštos sluoksniuotos tešlos plutelės puikiai susigeria kondensuoto pieno grietinėlę, grietinę ir sviestą, todėl tortas yra švelnus ir labai skanus!
  12. Mėgaukitės arbata!

 

Parašykite komentarą