Vienos vaflius galima kepti vaflinėje neįdėjus sviesto. Vafliai labai purūs, minkšti ir skanūs. Šiuos vaflius namuose galima patiekti su cukraus pudra, uogiene arba kondensuotu pienu. Jei turite elektrinę vaflinę, rekomenduoju šį receptą!
Sudedamosios dalys
Norint pagaminti Vienos vaflius be sviesto, reikia:
- kiaušinis – 2 vnt;
- pieno – 100 ml;
- 20 % riebumo grietinė – 50 gr;
- miltai – 200 gr;
- cukraus – 50 gr;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – 1 g;
- aliejumi patepkite vaflinės plokštes.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite ingredientus „Wiener Waffles” tešlai gaminti.
- Kiaušinius suplakite ir cukrų suberkite į tešlai maišyti skirtą dubenį.
- Kiaušinius ir cukrų sumaišykite plaktuvu. Tada supilkite grietinę ir dar kartą išmaišykite.
- Tada supilkite pieną ir maišykite vieliniu plakikliu, kol masė taps vientisa.
- Suberkite druską, vanilę ir persijotus miltus.
- Vaflių tešlą maišykite vieliniu plakikliu iki vientisos masės. Tešla neturi būti per tiršta.
- Gerai įkaitinkite elektrinę vaflinę, tada šiek tiek augaliniu aliejumi patepkite vaflinės plokštes. Ant kiekvieno vaflinės skydelio dėkite po 1 valgomąjį šaukštą tešlos (t. y. 1 vafliui reikia dėti 1 valgomąjį šaukštą tešlos) ir nedelsdami uždarykite dangtį.
- Kepkite vaflius, kol taps auksinės spalvos (kepimo laikas priklauso nuo vaflinės). Tada perkelkite į lėkštę ir iškepkite visus vaflius su likusia tešla. Iš nurodyto ingredientų skaičiaus pagaminau 12 vaflių.
- Be sviesto iškepti vafliai būna purūs ir minkšti, jei norite, pabarstykite juos cukraus pudra ir patiekite su kondensuotu pienu arba uogiene.
- Gero apetito!