Paprasti varškės sausainiai

Dar kartą paprastas ir skanus varškės sausainių receptas varškės mėgėjams. Šiuos varškės sausainius labai lengva pasiimti su savimi, jais mėgaujasi ir suaugusieji, ir vaikai. O sausainiai būna labai švelnūs, tiesiog tirpsta burnoje ir išnyksta kaip „sėklos”.

Sudedamosios dalys

Šiems minkštiems sūrio pyragėliams pagaminti reikės:

  • 250 g varškės;
  • 250 g miltų (+ miltai tešlai išminkyti);
  • 100 g sviesto;
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 10 g kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos.

Maisto gaminimo procesas

  1. Varškę sutrinkite šakute, į varškę įmaišykite suminkštintą sviestą.
  2. Į sviestą įmaišykite varškę.
  3. Į atskirą dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską.
  4. Nedidelėmis dalimis suberkite miltus.
  5. Užminkykite varškės tešlą. Tešla turi būti labai elastinga ir nelipti prie rankų. Priklausomai nuo to, kokią varškę naudosite sausainiams, miltų gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau.
  6. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite tešlą. Iškočiokite 0,5 cm storio tešlą ir stikline padarykite „šablonus” (apskritimus) sausainiams.
  7. Kiekvieną apskritimą apvoliokite cukruje, suvyniokite per pusę (su cukrumi viduje), vėl iš visų pusių apvoliokite sausainius cukruje. Jei norite, kiekvieną sausainį galite perlenkti per pusę daugiau, kaip jums labiau patinka. Sudėkite varškės sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  8. Kepkite sausainius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
  9. Šie paprasti, bet labai skanūs varškės sausainiai nepaliks abejingų nei jūsų, nei jūsų vaikų.
  10. Gero apetito! Mėgaukitės su malonumu!

Parašykite komentarą